ManşetKadınTürkiye

Kadın sanatçıyı ‘Düzce’ye yakıştıramayan’ başkana yanıt yağdı: Kadınları susturamazsınız!

0
Fotoğraf: Ozan Mercan / csgorselarsiv.org

Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Düzcespor’un şampiyonluk kutlamasına sanatçı Ece Seçkin‘in sahne alacak olmasını “Düzce’ye ve Düzcelilere yakıştıramadığını” söyledi.

“Düzce’nin muhafazakar ve dinie bağlı bir il” olduğunu belirten belediye başkanı, cinsiyetçi ifadelerle sahneye kadın sanatçı çıkarılmaması gerektiğini öne sürdü.

Şahin daha önce de A Milli Kadın Voleybol Takımı‘ndaki kadın sporcuların şort giydikleri için “teşhirci” olduklarını söylemiş ve tepkiler üzerine MHP‘den ihraç edilmişti.

Şahin’in sosyal medya paylaşımına çok sayıda insan sosyal medyadan tepki gösterirken Ece Seçkin, Şahin’e şu sözlerle yanıt verdi:

“Sayın Şahin, bayan değil KADIN! Bu ülkenin 81 ilini şarkılar söyleyerek gezdim,gezmeye de devam edeceğim. Bu aşağılayıcı ve ayrımcı açıklamanızı şaşkınlıkla okudum. İnsanların konserime gelip müzik dinlemesinin muhafazakarlıkla ne alakası var konuyu nereye çekmek istiyorsunuz?

Siz “kadın,müzik ve konser” üçlemesine “sınırları aşmak” diyorsanız size kötü bir haberim var Sayın Şahin…Ben ve kadın meslektaşlarım sizin gibilerin zihniyet “sınırlarını aşmak” için şarkılar söylemeye devam edeceğiz! KADINLARI SUSTURAMAZSINIZ!”

Seçkin’in kadın meslektaşlarına yaptığı dayanışma çağrısına destek geldi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.