KadınManşet

Kadın Örgütlerinden kadına karşı şiddeti önleme komisyonuna temsil tepkisi

0

TBMM’de kadına yönelik şiddetin sebeplerini araştırma komisyonunun ilk toplantısına kadın örgütlerinin büyük bir kısmının davet edilmemesi üzerine Mor Çatı, İstanbul Feminist Kollektif, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Uçan Süpürge’nin de aralarında bulunduğu 60 örgüt, AKP’li milletvekillerinden oluşan komisyondan, çalışmalara davet edilen örgütlerin hangi kriterlere göre seçildiğini açıklamasını istedi.

1

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre 124 kadın örgütünden oluşan Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu‘nun 20 Temmuz 2014’ten bu yana yürüttüğü çalışmaların ve kadın örgütlerinin uzun zamandır süren emek ve mücadelesinin ardından en nihayet kurulan “Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu”’nun 5 Şubat’taki ilk toplantısına kadın örgütlerinin büyük çoğunluğu davet edilmedi.

60 kadın örgütü basın açıklaması yaparak bu duruma tepki gösterdi. Açıklamada “Komisyon, kuruluşundan hemen sonra attığı ilk adımda bizleri büyük hayal kırıklığına uğrattı. 5 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da yapacağını duyurduğu toplantıya, kadına yönelik şiddet alanında yıllardır mücadele eden bağımsız kadın örgütlerinin büyük bir çoğunluğunu davet etmeyip dışlamış durumdadır. Böylece daha baştan konuyla ilgili yıllara dayanan emek, bilgi ve deneyim sahibi kadın örgütlerinin çalışmalara dahil olmalarını engelleyerek esas olarak kendi siyasi görüşüne yakın sivil toplum örgütleri ile çalışacağını şimdiden belli etmiştir” durumuna vurgu yapıldı.

(Cumhuriyet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.