EmekKadınManşetMedya-İnternet

Kadın İşçi gazetesi, ‘her türlü emek hali’ için yayına başlıyor

0
Kadın işçilerin emeğini görünür kılmak ve sorunlarını kamuoyuna duyurmak için hazırlanan “Kadın İşçi” gazetesi, yarın (17 Kasım) yayın hayatına başlıyor.
 
“Ücretli kadın emeğinin emek piyasalarında en değersiz, en görünmez, en güvencesiz emek türleri arasında yer aldığına” dikkat çeken gazete emekçileri, Covid-19 pandemisi koşullarında işyerlerinde ve evde emek sömürüsü, şiddet, mobbing, cinsel tacizin arttığına, kadınların düşük ücretli işlerinden de olmamak için her türlü baskı ve sömürüye katlanmak zorunda kaldığına vurgu yapıyor.

Bağımsız feminist

Bu zor koşullarda bir kadın emek gazetesi çıkarma kararı aldıklarını belirten kadınların açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: 

“Farklı işlerde çalışan ve farklı düşüncelere sahip bağımsız feminist kadınlar olarak “Kadın İşçi” internet gazetesi etrafında bir araya geldik. Amacımız emeğimize sahip çıkmak, kadın işçilerin yaşantılarını, örgütlenme biçimlerini, eylemlerini, direnişlerini, günlük yaşam deneyimlerini, tarihlerini görünür kılmak, bunları feminist politikaların gündemine taşımak. Ücret, değer, kadın işçi sağlığı ve güvenliği, işyeri şiddeti, alternatif kadın emeği örgütlenme biçimleri gibi çoğu zaman mesele haline gelemeyen “meseleleri” de politikalarımızın “öznesi” yapmaya çalışmak ise boynumuzun borcu…  

Her yerden her emek türünden her direnişten her fabrikadan her hastaneden her AVM’den her marketten, her evden erkeklerin ve erkek politika yapıcılarının önemsemediği en küçük hak ihlalini, duyurulmasını istediğiniz her sorunu bize yazabilirsiniz. Sevincinizi ve mutluluklarınızı, eylem günlüklerinizi, kazandıklarınızı da yazın elbette. Ayrımız gayrımız yok, dertlerimiz ortak çözümlerimiz de öyle.

17 Kasım Salı günü www.kadinisci.org’ta buluşalım o halde…”

Kadın İşçi’ye ulaşabilmek için e-posta adresi şöyle:  iletiş[email protected][email protected]

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.