ManşetYaşam

Kadıköy’ün küheylan kedisi Tombili’nin heykeli Ziverbey’de açıldı

0
Fotoğraf 140 Journos twitter adresinden alınmıştır

Kedi Tombili’nin heykeli 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, Kadıköy, Ziverbey’de ömrünü geçirdiği mahalleye dikildi.

18

 Kadıköy Ziverbey’deki Güleç Çıkmazı’nda yaşayan Tombili, 1 Ağustos 2016’da hayata veda etmişti. Ardından heykelinin yapılması için kampanya başlatılmış ve Kadıköy Belediyesi’nin de olumlu yanıt vermesiyle hayvansever ve heykeltıraş Seval ŞahinTombili’nin heykelini yapmaya başlamıştı.

Şahin’in tamamladığı heykelin açılışı 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde yapıldı.

21

Heykelin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Başar Necipoğlu, yaklaşık 17 bin hayvan dostunun sosyal medya üzerinden yapılan çağrı sonucu çalışmalara başlandığını ve heykelin tamamlanıp, Hayvanları Koruma Günü’nde yerine konduğunu anlattı.

Heykeltıraş Seval Şahin de şu açıklamayı yaptı:

Kadıköy Belediyesi'nin talebi ile Tombili'nin heykelini ömrünü geçirdiği sokak ile buluşturan heykeltraş Seval Şahin (Foto: 140 Journos)

Kadıköy Belediyesi’nin talebi ile Tombili’nin heykelini ömrünü geçirdiği sokak ile buluşturan heykeltraş Seval Şahin (Foto: 140 Journos)

“Heykel, önce çamurla çalışıldı, daha sonra bronz dökümü oldu. Heykel açık alana yerleştirilecekti, kamusal alanda bir takım çevre şartlarından dolayı dayanıklı, kalıcı bir malzeme olması gerekiyordu. Bu nedenle bronz yapmaya karar verdik.”

Şahin, Tombili heykelinin yapımında hayvan anatomisi üzerine kitaplar incelediğini ve arkadaşının kedisi Badem’in de kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Fotoğraf 140 Journos twitter adresinden alınmıştır

Fotoğraf 140 Journos twitter adresinden alınmıştır

Mahalleli de kedi Tombili’nin heykelinin açılmasına çok ilgi gösterdi, heykelle fotoğraf çektirenler oldu.

(Bianet, T24, 140 Journos, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.