Doğa MücadelesiManşet

Kadıköylüler kazandı: Kuşdili Çayırı’nda otopark projesi iptal edildi

0

İstanbul Kadıköy‘deki doğal ve tarihi sit alanı ve Kurbağalıdere’nin taşma alanı olan Kuşdili Çayırı‘ndaki otopark projesine karşı mücadele eden Kadıköy Kent Dayanışması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin (İBB) projeyi iptal ettiğini duyurdu.

İBB’nin Kurbağalıdere için tasarladığı “Yaşam Vadisi” projesi kapsamındaki dönüşüm planı ve alanın bir bölümüne daha otopark yapılmaya başlanması Kadıköy’de tepkilere neden olmuş, bölge sakinleri yapımına başlanan otopark ve peyzaj projesine karşı bir araya gelerek itirazlarını dile getirmişti.

Kuşdili Çayırı Dayanışması‘nın açıklamasında, “İBB’yle üst üste yapılan toplantılar, verilen dilekçeler ve Kadıköylülerin 2007’den beri gösterdiği kararlı tutumu sonuç verdi” denildi.

Kadıköy halkının öngördüğü şekilde ağaçlandırma projesi yapılacak

Platformdan Gülsün Gökalp, Yeşil Alanlar Daire Koordinatörü’nün kendisini bilgilendirdiğini ve Ulaşım Daire Başkanlığı ile yaptıkları ortak toplantıda otopark projesinden vazgeçildiğini söylediğini aktardı.

Mücadeleyi kazandıkları için mutlu olduklarını süreci takip etmeye devam edeceklerini belirten Gökalp, “Kadıköy halkının öngördüğü şekilde çayır formatında bir ağaçlandırma projesi yapacaklarını ilettiler” şeklinde konuştu: “Otopark değil, yeşil alan istiyoruz!”

You may also like

Comments

Comments are closed.