EğitimManşetTürkiye

Kadıköy’deki Boğaziçi eyleminde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

0
Fotoğraf: Boğaziçi Dayanışması

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin çağrısıyla atanmış rektör Melih Bulu‘ya karşı Kadıköy‘de düzenlenen eylemde polis tarafından darp edildikten sonra gözaltına alınan yaklaşık 35 öğrenci akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen öğrencilerin “2911 sayılı kanuna muhalefet ettikleri” gerekçesiyle ifadeleri alınmıştı.

Fotoğraf: Bülent Kılıç

‘İşkence karakol ve hastanede de devam etti’

ÇHD İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada polisin öğrencilere yönelik kötü muamelesinin İskele Karakolu’nda ve hastanede de devam ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada “Kolluğun işkencesi sağlık kontrolü sırasında da devam etti. Meslektaşlarımız, hastane içerisindeki işkenceyi durdurmaya çalışırken kolluk tarafından engellendiler” denildi.

Anıl ve Şilan’ı da alacağız

Öğrenciler gece saatlerinde Vatan’daki Emniyet Müdürlüğü’nde verdikleri ifadelerin ardından serbest bırakıldı.

Boğaziçi Dayanışması tarafından akşam saatlerinde yapılan paylaşımda “Bugün Kadıköy’de işkenceyle gözaltına alınan arkadaşlarımızı aldık. Yarın da Anıl ve Şilan’ı alacağız!” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada “‘Üniversiteyi savunmak suç değildir!’ demek için yarın Kartal Adliyesi önünde saat 9.30’da direnişimize omuz vermeye herkesi bekliyoruz!” çağrısında bulunuldu.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.