EğitimManşetTürkiye

Kadıköy’deki Boğaziçi eylemine polis ordusundan müdahale

0
Fotoğraf: Fatoş Erdoğan

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin çağrısıyla atanmış rektör Melih Bulu‘ya karşı Kadıköy‘de düzenlenen eyleme polis sert bir şekilde müdahale etti.

Boğaziçi Dayanışması hesabından yapılan paylaşımda “Arkadaşlarımızın ve kampüslerimizin özgürlüğünü talep etmek için geldiğimiz Kadıköy’de işkenceyle gözaltına alınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘Omuzdaşlarımızı adaletinize bırakmayacağız’

Hesaptan yapılan başka bir paylaşımda ise polisin Rexx sineması önünde toplanan kalabalığa saldırdığı görüntüleniyor. Açıklamada “Baskılar, tehditler vız gelir; tutsak, ev hapsinde, gözaltına fark etmeksizin bir omuzdaşımızı adaletinize bırakmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

Ters kelepçe gözaltı

Meydan Gazetesi ise polisin Caferağa Spor Salonu önünde eyleme katılan öğrencileri yere yatırıp ters kelepçeyle gözaltına aldığı anların görüntülerini paylaştı.

Boğaziçi Hukuk ise paylaşımında “Bir öğrenciyi yaka paça gözaltına alıyorlarsa, yerlerde sürüklüyorlarsa, yumruk ve tekme atıyorlarsa, bu SUÇTUR. Bu hareketlerin hiçbirini meşru kılacak bir açıklama olamaz” dedi.

En az 35 gözaltı

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda kullanılan videolar da öğrencilerin yerlerde sürüklendiğini ve polisin orantısız bir şiddetiyle karşılaştığını ortaya koyuyor.

Eylemde kaç kişinin gözaltına alındığı bilgisi henüz netleşmedi. Ancak Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan 17.30’da yapılan paylaşımda en az 35 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ne oldu?

Öğrencilerin bugün saat 17.00’da Kadıköy İskele’ye yaptığı eylem çağrısının ardından Kadıköy Kaymakamlığı gece yarısı yazılı bir açıklama yapmış, eylemin yasaklanacağını duyurmuştu.

Yapılan açıklamada yasağın gerekçesi olarak İstanbul’un koronavirüs açısından çok yüksek risk grubunda yer alan iller arasında yer alması gösterildi.

Öğrenciler ise “İktidarın lebaleb kongrelerini yasaklayamayanlar, haklı mücadelemizi bastırmak için virüs bahanesine sığınıyor” diyerek eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.