Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Seçim öncesi halk, İkizdere için verilen sözleri soracak: 27 Ocak’ta Kadıköy’de!

0

RİZE– İkizdere’de Cengiz İnşaat’ın yürüttüğü taşocağı projesine karşı yurttaşlar Kadıköy’de bir araya gelecek. 31 Mart Seçimleri öncesi söz konusu taş ocağının yanında yer alan belediye başkanlarına bir daha Rize’den oy çıkmaması gerektiği üzerinde durulacak eylemde, verilen sözlerde neden durulmadığı da sorulaca. 27 Ocak’ta Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda saat 15.00’da bir araya gelinecek.

İkizdere Çevre Derneği‘nden Asuman Fazlıoğlu, buluşma öncesi Yeşil Gazete‘ye yaptığı açıklamada verilen sözleri hatırlattı:

“Bu taş ocağı başlarken Rize Belediye Başkanı ve beraberinde 11 belediye başkanı direniş alanına gelmişlerdi. Rize Belediye Başkanı demişti ki ‘İki seneden fazla sürerse ben de sizlerle beraber buradan direnişe katılacağım’. Yani oradaki taş ocağı yapanların yanında yer almışlardı. Biz esasında burada iki şeyi gündeme getireceğiz. Bir; buradaki verilen süre neden aşılıyor? İkinci konu; bu taş ocağına yandaş olanlara Rizelilerin tekrar bir daha oy vermemesini isteyeceğiz.”

‣ Mahkemenin Cengiz İnşaat’ın İkizdere’deki taş ocağını durdurmama nedeni: Zararsız olması hayatın gerçeklerine aykırı
 İkizdere’yi yok eden taş ocağına Danıştay’dan ‘dur’ kararı: Hukuk yavaş, makine hızlı 

İkizdere Çevre Derneği çağrısıyla bir araya gelinecek buluşma öncesi yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“İkizdere’de devam eden taş ocağının başlangıcında bizlere iki yıl sonra bitecek denmesine rağmen kıyım halen devam ediyor. Hem verilen sözlerin hatırlatılması hem de ülkemizin birçok yerinde devam eden doğa kıyımına dikkat çekmek adına Cumartesi günü (27 Ocak) Kadıköy’deyiz.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.