KadınManşet

Kadıköy’de tacize karşı gece yürüyüşü

0

Kadınlar ve LGBTİ bireyler Kadıköy’de artan tacizlere karşı gece yürüyüşü gerçekleştirdi.

15

Bianet’den Beyza Kural’ın haberine göre Saat 20.30’da Mehmet Ayvalıtaş’ta başlayan buluşmada “Tam iffetli olacağım, bir gülme geliyor”, “Namusumu kaybettim, bulmayacağım. Kimsenin namusu olmayacağım”, “tacize, tecavüze sessiz kalmayacağız”, “Tacizciyi bul getir, saçlarını yol getir” gibi dövizlerin yanı sıra üzerlerinde öldürülen kadınların isimlerinin yer aldığı kırmızı sopalar da taşındı.

Saat 21.00’de ise “Kadınlar ve LGBTİ’ler” imzalı “Kadıköy’de taciz var. Buna karşı ses çıkarıyoruz” yazılı pankartla yürüyüş başladı.

14

Caferağa’dan Yeldeğirmeni Mahallesi’ne kadar tacizlerin sıkça yaşandığı ara sokaklardan geçilen slogan boyunca “Kadıköy’de taciz var”, “Susma haykır, tacize hayır”, “Aşk, aşk, hürriyet, uzak olsun nefret”, “Erkek taciz ediyor, devlet/polis koruyor”, “Neredesin aşkım”, “Tacize karşı öz savunmaya”, “Yaşasın kadın dayanışması/ordulaşması”, “Geceleri de, sokakları da meydanları da terketmiyoruz”, “Tacizsiz, şiddetsiz bir dünya istiyoruz” sloganları atıldı.

Altmışa yakın kişinin katıldığı zılgıtlar, düdükler, ıslıklarla yaklaşık iki saat süren yürüyüş Boğa heykelinde halaylarla son buldu.

(Bianet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.