TürkiyeKadınManşet

Kadıköy’de kadın eylemi: ‘Bu yıl hiçbir kadın öldürülmedi’ manşetlerini attıracağız

0

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu‘nun çağrısıyla kadın cinayetlerine dur demek için kadınlar, dün Kadıköy Beşiktaş İskelesi‘nde bir araya geldi.

Burada yapılan açıklamada “‘Kadınlar eşit yaşıyor’ başlıklarını attırana kadar asla durmayacağız. Mücadeleye devam” ifadeleri kullanıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde bir araya gelen kadınlar “İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız” ve “Asla yalnız yürümeyeceğiz” yazılı pankartlar açtı.

Kav:

Eylemde ilk olarak Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav konuştu. Bu yıl hiçbir kadın öldürülmedi manşetleri atılana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Kav, şunları söyledi:

‘Bu yıl hiçbir kadın öldürülmedi’ manşetlerini attıracağız. Milyonlarca emekçi kadın, milyonlarca genç kadın kardeşimizle birlikte… ‘İstihdamda rekor artış’ diyeceğiz ve biz onunla da durmayacağız. Daha da ötesine ‘Tüm eşitsizlik biçimlerini, tüm baskı biçimlerini kaldırdık. Artık kadınlar eşit yaşıyor’ başlıklarını attırana kadar asla durmayacağız. Mücadeleye devam.

‘Daha kaç bedel ödeyeceğiz?’

Eylemde söz alan diğer bir isim de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim‘di. Ataselim, 6284 Sayılı Kanun‘un önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

Her gün bir kadının kanlar içinde öldüğünü görmeye artık yeter. Kadınların çocuklarıyla birlikte öldürülmesine yeter. Daha ne kadar bedel ödeyecek bu topraklarda kadınlar? Her gün birer birer öldürülürken, çalışma hakkı elinden alınırken, o şiddete uğradıkları ailelere mahkum edilirken daha kaç bedel ödeyeceğiz?

6284’ü etkin uygularsanız, nice kadının yaşayacağını göreceksiniz. Ama bunu sağlayacak bir siyasi irade yok.

‘Fail etkin soruşturulmadan adalet gelmez’

Ataselim, kadın cinayetlerindeki faillerin etkin soruşturulmadıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:

Adaleti yerine getirmesi gerekenler adaletten bahseder oldu. Bu ülkede önce şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiş, ölmüş, öldürülmüş bir kadının failini etkin bir şekilde soruşturmadan bu ülkeye adalet gelmez. Adalet önce buradan gelecek. Bütün kadınların kurtuluşu için, kadın cinayetlerinin durdurulması için İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması şart.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.