ManşetTarım-Gıda

Kadıköy Tüketim Kooperatifi’nin “Kış Paketi” siparişlerinizi bekliyor

0

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde kooperatif çalışmaları devam eden Kadıköy Tüketim Kooperatifi Girişimi’nin 4. Sipariş Paketi çalışmaları başladı. 2015 Mart ayından itibaren “sipariş paketi” biçiminde çalışmalar yapan ve daha önce 3 farklı sipariş paketi hazırlayan girişim, 4. sipariş paketiyle birlikte çalışmalarına devam ediyor.

17

Küçük çiftçiyi desteklemek, köy ve çiftçi kooperatifleri ile çalışmak gibi prensipleri olan ve üreticiler ile ürünleri kullananlar arasında “karşılıklı inisiyatif” prensibiyle gıda egemenliğini destekleyen Kadıköy Tüketim Kooperatifi Girişimi, 4. sipariş paketiyle beraber resmi bir kooperatif olma yolunda çalışmalarına da hız veriyor. “Kurucu üye” listesini oluşturmaya başlayan kooperatif, sipariş paketi dönemi sonrasında yapacağı değerlendirme ile kuruluş sürecini hızlandıracak.

Kooperatif Girişimini Facebook üzerinden takip etmek için: facebook.com/KadikoyKoop

4. sipariş paketi ile ilgili yapılan çağrıyı paylaşıyoruz:

“Merhaba,

16Kış mevsimine özel yeni paketimizde bilge tarım yöntemleriyle üretim yapan Ali Ünüvar’ın yetiştirip hazırladığı elma kurusu bulunuyor. Elma hem solunum hem de sindirim sistemine faydaları olan bir meyvedir. Eskiden elmayi saklamanin en iyi yolu bu faydalı meyveyi kurutarak saklamaktı. Böylece hem her zaman bulmak mümkün oluyor hem de uzak ülkelerden tonla para ve yakıt harcayıp elma getirmeye de gerek kalmıyordu. Elma kurusunu ister olduğu gibi yiyin isterseniz limon ve tarçınla kaynatıp çayını için.

Paketimizin bir başka özel ürünü Özçay Kooperatifi’nden hediyelik çay; tamamen doğal yaş çayın  2,5 yapraklı kısımlarından yani çayın en makbul yeri sayılan üst filizinden oluşuyor. Birinci sınıf çaylar kurutulup harmanlanarak özel bir lezzet ve burukluk oluşturulmuş. Taze kaynamış suyun üstüne çayı atıp çökmesini bekleyiniz.

İlk paketimizde getirdiğimiz ve çok beğenilen zeytinyağından yine getiriyoruz. Zeytinyağı Datça’ya 20 km uzaklıkta, yarımadanın ucuna doğru Knidos yolu üzerinde, yüksek dağların arasındaki Sındı köyünden. Yıllardır kooperatifi ayakta tutmayı ve titizlikle üretmeyi sürdürüyorlar. Zeytinler tam olgunlaşmadan toplanan ve soğuk sıkma yöntemiyle üretilen bu zeytinyağı aroma bakımından biraz keskin ve lezzetlidir. İster salataya koyun ister ekmeği banarak yiyin.

Paketimizin son ürünü Karapürçek Kadın Derneği’nden tarhana. Kışın soğukla baş etmek için hem lezzetli hem hazırlaması kolay bir çorba. İçinde bildiğiniz tarhanaya ek olarak ezilmiş nohut da var. Manav tarhananın tadı daha az ekşi olduğu için tarhanadan uzak duranları da kendine çekecektir. Sanırız tarhananın doğal olarak hastalıklara neden olan bakterilerle baş etmeye yardımcı olduğunu hepiniz bilirsiniz.

Bu sipariş paketiyle birlikte kooperatifleşme çalışmalarımızı hızlandırıyor, aynı zamanda kış için sofralarımızı zenginleştiriyoruz.

Doğal üretim yöntemleriyle, küçük üreticilerin ve kooperatiflerin hazırladıkları ürünlerden oluşan bu paketi almak için lütfen [email protected] adresine,

“Ad-Soyad

Paket Sayısı

Ödeme Tipi (Nakit-Havale)

Ödeme Zamanı”

Bilgilerini içeren bir mail gönderin.

Paketlerimiz sınırlı sayıdadır. Siparişinizi bize 9 Ocak 2016’dan önce ulaştırın (:

Sipariş paketlerinin dağıtımı 16 Ocak 2015 tarihinde Kadıköy’de gerçekleşecektir. Kargoyla dağıtım sağlayamamaktayız.

Hayvansal ürün tüketmeyen vegan arkadaşlarımız için belirli bir kontenjanımız bulunmaktadır. Sipariş verirken bunu da belirtebilirsiniz.”

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.