ManşetTarım-Gıda

Brezilya Topraksız Kır İşçileri Hareketi bu haftasonu Kadıköy’de

0

Kadıköy Tüketim Kooperatifi, 5 Mart’ta Brezilya Topraksız Kır İşçileri Hareketi (MST) ulusal koordinasyonu üyesi Marina dos Santos‘un katılımıyla kooperatifler ve gıda egemenliği üzerine  Caddebostan Kültür Merkezi’nde söyleşi düzenliyor.

22

Dünyanın en büyük muhalif hareketlerinden biri durumundaki Brezilya Topraksız Kır İşçileri Hareketi (MST-Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra), yaklaşık bir milyon 700 bin insanın kolektif bir yaşamı örgütledikleri, eğitimden sağlığa yaşamın her alanında, varolan sisteme alternatif yollar geliştirdikleri bir mücadele. 1979’da Rio Grande do Sul’deki ilk toprak işgalleriyle başlayan hareket 1980’lerin ortalarında Brezilya’da toprak reformunun yeniden yakıcı bir sorun olarak gündeme oturmasıyla birlikte ülke çapında yaygınlaştı. 1990’lara gelindiğindeyse MST artık toplum nezdinde meşruiyeti olan bir kitle hareketine dönüştü. Bugün MST’nin işgal ettiği toprakların toplamı Belçika’dan büyük bir alanı kaplıyor.

5 Mart saat 14.00’te Caddebostan Kültür Merkezi Küçük Salon’da yapılacak söyleşide Marina dos Santos MST’nin organize ettiği kooperatifleri, kır ve kent ilişkisini ve gıda egemenliği üzerine konuşacak.

Ayrıntılı bilgi için facebook etkinlik sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

(Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.