Abdullah Aysu ile “Gıda Krizi” ve “Gıda Egemenliği” söyleşisi için Kadıköy’e

Kadıköy Tüketim Kooperatifi Girişimi, 29 Kasım 2015 tarihinde, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu (Çiftçi-SEN) kurucu başkanı Abudllah Aysu ile Kadıköy KargART’da bir söyleşi düzenliyor.

43

Abdullah Aysu’nun geçtiğimiz ay Metis yayınevi tarafından yayımlanan “Gıda Krizi” başlığını taşıyan kitabından hareketle “gıda krizi” ve “gıda egemenliği” konularının tartışılacağı etkinlikte, gıda krizinin tarım politikaları ve kentsel kökenlerinin yanısıra, kentte yaşayan insanların nasıl bir örgütlenme modeliyle küçük üreticiyi destekleyebileceği ve gıda krizine karşı gıda egemenliği mücadelesine katkı sunabileceği konuşulacak.

Etkinlik Davet Metni:

44.gida_krizi_afis

“Dünya’da sağlıklı ve nitelikli gıda bir ayrıcalık haline gelirken, bu ayrıcalıktan faydalananların sayısı hergeçen gün azalıyor. Gıda krizi, “köylüsüz”, doğayı tahrip eden, endüstriyel şirket tarımının yarattığı, büyük adaletsizliklere dayanan ve hızla yayılan bir gerçeklik haline geldi. Üretimde kullanılan girdilerin, üretim süreçlerinin, ve ürünlerin dağıtım kanallarının bilgisine sahip olmazsak, bu gerçekliği değiştirmemiz mümkün mü?

Gıda Krizine karşı Gıda Egemenliğini savunan Çiftçi-SEN kurucu başkanı Abdullah Aysu’nun geçtiğimiz ay yayınlanan “Gıda Krizi” kitabından hareketle, mevcut ve olası gıda krizinden gıda egemenliğine, bireysel tüketicilikten kooperatifleşmeye kadar bir çok konuyu tartışacak, alternatiflerin nasıl mümkün olabileceğini konuşacağız.”

 

45

29 Kasım 2015
14:00-16:00
KargART Kadıköy

 

Etkinlik linki: facebook.com/”Gıda Krizi” ve “Gıda Egemenliği” // Abdullah Aysu ile Söyleşi

 

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

EN ÇOK OKUNANLAR