ManşetTarım-Gıda

Abdullah Aysu ile “Gıda Krizi” ve “Gıda Egemenliği” söyleşisi için Kadıköy’e

0

Kadıköy Tüketim Kooperatifi Girişimi, 29 Kasım 2015 tarihinde, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu (Çiftçi-SEN) kurucu başkanı Abudllah Aysu ile Kadıköy KargART’da bir söyleşi düzenliyor.

43

Abdullah Aysu’nun geçtiğimiz ay Metis yayınevi tarafından yayımlanan “Gıda Krizi” başlığını taşıyan kitabından hareketle “gıda krizi” ve “gıda egemenliği” konularının tartışılacağı etkinlikte, gıda krizinin tarım politikaları ve kentsel kökenlerinin yanısıra, kentte yaşayan insanların nasıl bir örgütlenme modeliyle küçük üreticiyi destekleyebileceği ve gıda krizine karşı gıda egemenliği mücadelesine katkı sunabileceği konuşulacak.

Etkinlik Davet Metni:

44.gida_krizi_afis

“Dünya’da sağlıklı ve nitelikli gıda bir ayrıcalık haline gelirken, bu ayrıcalıktan faydalananların sayısı hergeçen gün azalıyor. Gıda krizi, “köylüsüz”, doğayı tahrip eden, endüstriyel şirket tarımının yarattığı, büyük adaletsizliklere dayanan ve hızla yayılan bir gerçeklik haline geldi. Üretimde kullanılan girdilerin, üretim süreçlerinin, ve ürünlerin dağıtım kanallarının bilgisine sahip olmazsak, bu gerçekliği değiştirmemiz mümkün mü?

Gıda Krizine karşı Gıda Egemenliğini savunan Çiftçi-SEN kurucu başkanı Abdullah Aysu’nun geçtiğimiz ay yayınlanan “Gıda Krizi” kitabından hareketle, mevcut ve olası gıda krizinden gıda egemenliğine, bireysel tüketicilikten kooperatifleşmeye kadar bir çok konuyu tartışacak, alternatiflerin nasıl mümkün olabileceğini konuşacağız.”

 

45

29 Kasım 2015
14:00-16:00
KargART Kadıköy

 

Etkinlik linki: facebook.com/”Gıda Krizi” ve “Gıda Egemenliği” // Abdullah Aysu ile Söyleşi

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.