ManşetDoğaYerel

Kadıköy Belediyesi’nden örnek uygulama: Ağacını Tanı

0

Kadıköy Belediyesi örnek bir uygulamaya imza attı. Belediye’nin Bilgi İşlem Müdürlüğü ile birlikte geliştirdiği proje çerçevesinde Fenerbahçe Parkı‘ndan başlayarak Kadıköy’ün parklarındaki ve yollardaki ağaçların tanıtılması amaçlanıyor.

Ağaçların önüne yerleştirilen tabelalarda ağacın adı, ağaç hakkında kısa bilgi, Kadıköy Belediyesi’nin, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ismi, konulduğu yıl ve QR kodu yer alıyor. QR kodu okutulduğunda, ağacın ağzından, ağaç hakkında bilgi veriliyor.

Gazete Kadıköy’den Seyhan Kalkan Vayiç‘in haberine göre Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Leyla Terzi, “Ağacını Tanı” adlı uygulamayı “ağaçları korumak, ağaç sevgisini aşılamak ve bu değerli mirası gelecek nesillere aktarmak” amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi: 

Özellikle Fenerbahçe Parkı‘nda tarihi tescilli ağaçlarımız var. Bu ağaçlarımızı tanıtmak istedik ve hemen onlar hakkında araştırma yapmaya başladık. Ağaçların önüne onları tanıtan kısa bilgilerin olduğu tabelalar yerleştirdik. Ama daha farklı ne yapabiliriz diye de düşündük ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün desteğiyle bir telefon uygulaması geliştirdik. Telefonunuza bu uygulamayı indirdiğiniz zaman tabelanın üzerindeki QR kodunu okuttuğunuzda ağaç hakkında daha detaylı bilgiye ulaşıyorsunuz.

Kadıköy geneline yayılacak

Uygulamanın bir ekip çalışması sayesinde başladığını belirten Terzi, tabelaları ağaçlara zarar vermeyecek şekilde önlerine demir ayak yaparak betonladıklarını belirtti.

Pilot bölge olarak ise Fenerbahçe Parkı seçildi. Uygulamada halihazırda 17 ağaç hakkında bu yöntemle bilgi veriliyor. 

Moda‘da da yol ve park ağaçlarının da belirlendiğini söyleyen Terzi, üçüncü aşamada ise sırasıyla Özgürlük Parkı, Yoğurtçu Parkı ve Koşuyolu Parkı‘ndaki ağaçları tanıtacaklarını, çalışmanın Kadıköy’ün geneline yayılacağını kaydetti. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.