DünyaManşet

Japonya’da kar: 17 ölü, 90’dan fazla yaralı

0

Japonya’da 10 gündür devam eden yoğun kar yağışında 17 kişi hayatını kaybetti, 90’dan fazla kişi yaralandı. Ülkede 10 binden fazla ev de elektriksiz kaldı. Japonya Devlet Televizyonu NHK’ya göre, ölenler arasında çatısındaki karı temizlerken düşenler de var. Bir kişinin de aracında karbonmonoksit gazından zehirlendiğinden şüpheleniliyor.

Japon Yangın ve Afet Yönetim Ajansı‘na göre yaralılardan 30’dan fazlasının durumları ciddi.

Başta ülkenin kuzeydeki Hokkaido olmak üzere, bazı bölgelerde kar yağışının mevsim ortalamasının üç katına çıktığı açıklandı. Kuzeybatıdaki  Yamagata bölgesinde bulunan Oguni kentinde de son 24 saatte kar kalındığı 1 metreye ulaştı.

Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı‘na göre, şiddetli kar yağışı Japonya’nın en kuzeyindeki ana adasındaki bir elektrik nakil kulesini devirdi ve Noel sabahı yaklaşık 20.000 evi elektriksiz bıraktı, ancak o günün ilerleyen saatlerinde çoğu bölgede elektrik geri geldi.

Pirinç üretimiyle tanınan Niigata‘da ise yeni yıl kutlama yemeklerinin temelini oluşturan yapışkan pirinç keki olan mochi’nin bazı üreticileri, teslimatta gecikmeler olduğunu ve teslimatların gecikeceğini açıkladı.

Uçak ve tren seferleri yapılamıyor

Ülkenin kuzey bölgelerinde uçak ve tren seferlerinde kesintiler yaşanıyor. Japonya Meteoroloji Ajansı, yoğun kar yağışının sürdüğü bölgelerde yaşayanlara, zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri uyarısında bulundu. Kar yağışının etkisinin bugünden itibaren azalması bekleniyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.