Dünyaİklim KriziManşet

Japonya’da heyelan: 80 kişi hala kayıp

0

Japonya’daki kurtara ekipleri cumartesi günü sahil kenti Atami’de meydana gelen heyelanın ardından kaybolan 80 kişi için çalışmalarını sürdürüyor.

Heyelan evlerin yıkılmasına, yolların çamur ve kayalar altına gömülmesine neden olmuştu. İlk belirlemelerde dört kişinin cansız bedenine ulaşılırken 113 kişiden ise haber alınamadığı belirtilmişti. 20 bin hane için ise tahliye emri verilmişti.

NHK televizyonuna konuşan bir kişi “Annem hala kayıp. Böyle bir şeyin olabileceğini hiç hayal etmemiştim” ifadelerini kullandı.

Ekip sayısı artırıldı

Başbakan Yoshihide Suga pazartesi günü yaptığı açıklamada polis, itfaiyeciler ve ordu mensuplarının arama çalışmalarına yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptığını söyledi.

Kurtarma ekibi sayısının 1500’e çıkarıldığını aktaran Suga, “Enkazda gömülü olan olabildiğince çok kurbanı kurtarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

36 bin nüfusa sahip Atami, Tokyo’nun 90 kilometre güneybatısında körfeze dik inen bir yamaca kurulu. Heyelanı tetikleyen ise şiddetli yağış oldu. Yetkililer bölgenin 24 saat içerisinde temmuz ayı boyunca alacağından daha fazla yağış aldığını söyledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.