İklim KriziManşet

Japonya’da hava sıcaklığı 41,1 derece ile ülke tarihinde rekor düzeye ulaştı: 77 ölü

0

Orman yangınları ve yüksek sıcaklık dalgaları iklim değişikliği konusundaki endişeleri her geçen gün daha da artıyor.

Son olarak Japonya’nın başkenti Tokyo’nun kuzeyindeki Kugayama’da 41.1 derece ölçülen hava sıcaklığı, ülke tarihindeki en yüksek sıcaklık değeri olarak kayıtlara geçti.

Bundan önceki sıcaklık rekoru 2013’te Koçi prefektörülüğündeki Şimanto’da 41.0 derece olarak ölçülmüştü.

Japonya Yangın ve Afet Yönetimi Ajansı ve Kyodo News’in aktardığına göre, ay başından beri etkili olan sıcak hava dalgası 77 kişinin ölümüne, 30 bini aşkın kişinin de hastanede tedavi altına alınmasına yol açtı.

Japonya Meteoroloji Ajansı düzenlediği basın toplantısında olağanüstü bir sıcaklıkla karşı karşıya kalındığını ve bunu doğal afet olarak gördüklerini açıkladı.

Kavurucu sıcaklıkların 2 hafta daha etkisinin sürebileceği uyarısında bulunan yetkililer, halkı sıcak çarpmasına karşı önleyici tedbirler almaları konusunda uyardı.

Fosil yakıtların kullanımı, arazi kullanımı değişiklikleri, ormansızlaştırma ve sanayi süreçleri gibi insan etkileriyle atmosfere salınan sera gazı birikimlerindeki hızlı artışın doğal sera etkisini kuvvetlendirmesi sonucunda yerkürenin ortalama yüzey sıcaklıklarındaki artışı iklim değişikliğine yol açıyor.

(Yeşil Gazete, Bangkokpost.com)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.