Hayvan HaklarıManşet

Japonya’da geleneksel yunus katliamı başladı

0

Japonya’nın Taiji Koyu’nda altı ay boyunca devam edecek Yunus katliamı sezonu bugün başladı. AFP’nin aktardığına göre, kötü hava koşulları bu katliamı birkaç gün de olsa erteleyebilir.

Annual dolphin hunt in Taiji, Japan

Şubat ayının sonuna kadar devam edecek yunus avını rapor etmek üzere çevre örgütleri de koyda konuşlanmış durumda. Sea Shepherd örgütü, geçen sene yunus avının görüntülerini çekip internet üzerinden yayınlamıştı.

Bu senenin başında, dünyadaki pek çok çevre örgütü tarafından şiddetle eleştirilen yunus katliamıyla ilgili Japonya’nın ABD Büyükelçiliği, twitter hesabından avın ‘zalimliğine’ vurgu yapmış; böylece Taiji koyundaki katliam uluslarası siyasetin de konusu olmuştu.

Yunus katliamının yüzyıllardır devam eden bir gelenek olduğunu savunan av yanlıları, yunuslarının soyu tükenmediği için avda bir sakınca olmadığını ileri sürerken, Batı ülkelerinin inek, domuz ve koyun gibi memelileri öldürmesinden bir farkı olmadığını ileri sürüyorlar.

Altı ay boyunca devam edecek yunus avı, 2009 yılında belgesel dalında Oscar Ödülleri’ni kazanan ‘Koy’ filminde de anlatılıyordu.

(Guardian / Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.