Hayvan HaklarıManşet

Japonya’da en az 30 deniz kaplumbağasını boyunlarından bıçakladılar

0
Japonya‘ya bağlı Kumejima Adası açıklarında en az 30 yeşil deniz kaplumbağası ölü bulundu. Kaplumbağalarının çoğunun boyunlarından bıçaklandığı tespit edildi. Polis, “hayvanlara eziyet suçlamasıyla” soruşturma başlattı.

BBC’nin yerel kaynaklara dayandırdığına göre, en az bir balıkçılık şirketi, kaplumbağaların balık ağlarından uzaklaştırılırken yaralandığını kabul etti. Mainiçi adlı haber sitesine konuşan bir balıkçı “Bazı kaplumbağaları ağdan kurtarıp, denize saldım. Ama ağır olanları kurtaramadım. Ben de onlardan kurtulmak için kaplumbağaları bıçakladım” dedi.

Kumejima’daki Deniz Kaplumbağası Müzesi‘nde çalışan deniz biyologları ve görevliler, kaplumbağaları kurtarmak için harekete geçti. Ancak olay yerine vardıklarında kaplumbağaların çoğu ölmüştü.

Kaplumbağaların bazılarının boynunda bıçak yaraları bulunuyordu, bazılarının ise yüzgeçleri kesilmişti.

‘Sindirmesi çok zor’

Müze çalışanlarından biri Asahi Şimbun gazetesine yaptığı açıklamada “Hiç böyle bir şey görmemiştim. Sindirmesi çok zor bir şey” dedi.

Yeşil deniz kaplumbağaları hem Japonya’da hem de dünya genelinde soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanlardan biri olarak tanımlanıyor.

Bu hayvanlar, Japonya anakarasına 2 bin kilometre uzaklıktaki Kumejima adası açıklarında bulunan yosunlarla besleniyor. Ada ve çevresinde kaplumbağaları koruma faaliyetleri yürütülüyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.