EnerjiManşet

Japonya ile nükleer işbirliği anlaşması TBMM’de kabul edildi

0

TBMM Genel Kurulu’nda Japonya tarafından Sinop’ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma kabul edildi.

14.sinop nükleer tbmmde onaylandı

Genel Kurul’da, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, nükleer santralin fay hattına yapılacağını anımsatarak Japonya’daki fukuşima faciasından ders alınması gerektiğini belirtti.

Uluslararası anlaşmaların kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşimi saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.

Kanun Tasarısı Sinop ile ilgili değil

Yeşil Gazete olarak ulaştığımız kaynaklar sözkonusu anlaşmanın Japonya ile Sinop’a kurulması planlanan nükleer santrale ilişkin olmadığını sadece, adı üzerinde “nükleer işbirliği” anlaşması olduğunu vurguluyorlar.

16.japonya ile nükleer işbirliği anlaşması

Kamuouyunda yanlış şekilde bunun “Sinop”a Japonya – Türkiye ortaklığı ile kurulacağı iddia edilen nükleer santrale dair olduğu algısı yaratıldığını ifade eden kaynaklar, kabul edilen kanun metninden de görülecebileceği gibi anlaşmanın, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyetinde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma ile Türkiye Cumhuriyetinde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesine Dair İşbirliği Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı” olduğunu vurguluyorlar.

17.japonya ile nükleer işbirliği anlaşması

TBMM’de oylanan kanun tasarısına oylama sırasında mecliste bulunan 191 milletvekilinden 181’i kabul oyu verirken 10 vekil ise tasarıyı reddetti.

Mecliste kabul edilen kanun metninin tamamına tbmm.gov.tr/ adresinden erişim mümkün.

 

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.