Türkiye

Japon akademisyen Hiroki Wakamatsu aleviliği seçti

0

Tunceli Üniversitesi’nde Alevilik üzerine ders veren Japon Antropolog Yrd. Doç. Dr. Hiroki Wakamatsu akademik çalışmaları sonucu bilgi edindikten sonra Alevi bir Müslüman olduğunu açıkladı.

Sophia Üniversitesi’nde antropoloji alanında yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Japon antropolog, daha sonra Tunceli Üniversitesi’nde Alevilik dersi vermeye başladı. 2011 yılında Tunceli Üniversitesi’nde yardımcı doçentlik unvanını alan Yrd. Doç. Dr. Hiroki Wakamatsu, Alevilik geleneğinden etkilenerek Müslüman oldu.

ntvmsnbc.com’da yer alan habere göre, Alevilikle ilgili araştırmalar yapan Wakamatsu zamanla Alevi olmaya karar verdiğini belirterek, “Tibet’te ya da Arjantin’de de olabilirdim ama bir hocamın tavsiyesiyle Türkiye’deki Alevi toplulukları üzerine çalışmaya başladım” şeklinde konuştu.

“Müslüman olmak için uzun zamandır tereddütlerim bulunuyordu” diyen Japon antropolog Wakamatsu, “Ankara Üniversitesi’nde samimi hocalarımız vesilesiyle Müslüman olmak kısmet oldu ve sonrasında aleviliği seçtim. Alevi yolu bir meşrebdir benim için. Kendi adıma, İslam’ın Allah’a ulaşmak için en doğru yolu olduğuna inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladsı.

(T24, Ntvmsnbc)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.