ManşetTürkiyeVideo

Özgürlük Yürüyüşü’nün 20. gününde adımlar ‘eşit yurttaşlık’ için atılıyor

0

Türkiye İşçi Partisi (TİP), tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası tutuklularının cezalarının onanmasına karşı Hatay’dan Ankara‘ya başlattığı “Özgürlük Yürüyüşü”nün 20’nci gününde TİP Genel Başkanı Erkan Baş, eşit yurttaşlık ihtiyacına dikkat çekti.

Erkan Baş’a bugünkü yürüyüşünde Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Aslan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Taşdelen Cemevi Başkanı Hasan Sucu, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Aydın Deniz, ABF Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Karakaya ve Divriği Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Aziz Savaş eşlik etti.

Eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü mücadelelerini veren Alevi yurttaşlarımız için yürüyorum. Hoşgörüyü, kardeşçe yaşama arzusunu büyüteceğiz!” diyen Baş, adımların eşit yurttaşlık için atıldığı 20. günde şu ifadeleri kaydetti:

“Aleviler gönüllerinden sevgiyi, hoşgörüyü, bir arada, kardeşçe yaşama arzusunu eksik etmezler. Bu gerçekler yanı başımızda durmaktayken, sağ iktidarların Türkiye’de yaratmak istediği tek mezhepçi, ayrımcı yaklaşım nedeniyle Aleviler on yıllar boyunca saldırıya uğradılar ve katledildiler. Madımak’ta canlarını, canlarımızı toprağa verdiler. Ona rağmen nefretin değil, sevginin tohumlarını ekmeye devam ettiler. Ben bu topraklarda inancına, ibadetine, kültürüne saygı gösterilmeyen Alevi yurttaşlarımız için özgürlük talep ediyorum.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.