TürkiyeHayvan HaklarıManşet

İzmit’te 50 sokak köpeği kayıp: Ölüsü ya da dirisi nerede bu köpeklerin, bilmiyoruz

0

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Gonca Çelik Ketenağ, yaklaşık üç haftadan beri kent merkezindeki 50’ye yakın sokak köpeğinin kayıp olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta cuma günü de  Yahya Kaptan Mahallesi‘nde sabah saatlerinde bir sitenin içinde uyuşturucu iğne vurularak öldürülen üç sokak köpeği bulunmuştu.

‘Ölüleri ya da dirileri nerede bilmiyoruz’

Olayın İzmit Belediyesi personeli tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden Ketenağ konuyla ilgili şunları söyledi:

Cuma sabahı üç cansız köpekle karşılaştık daha sonra olay yerine gelen yetkililerle olayı inceledik. İzmit Belediyesi Veteriner Müdürü’nün açıklamasına göre olaydan hiçbir şekilde haberi yoktu ancak emniyetin yaptığı araştırmalar sonucu ve kamera kayıtlarına göre İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personelinin bu olayı yaptığı ortaya çıktı. 50’ye yakın köpeğimiz de kayıp, belki bu sayı daha fazladır. Ölüsü ya da dirisi nerede bu köpeklerin bilmiyoruz.”

‘Başka bir ilaç temin edilmiş’

Ketenağ, iğnelerin içine köpeklerin ölmesine neden olacak ilaçların enjekte edildiğini belirtip şu açıklamaları yaptı:

Üzülerek söylüyorum biz İzmit’te iki haftadır sokak hayvanları ve bizler ciğerimizden, sırtımızdan, kalbimizden kalleşçe vurulmuşuz. Bunu çok acı bir şekilde öğrendik. İki haftadır sürek avı yapılıyormuş küpeli ya da küpesiz hayvanlar uyuşturucu iğne ile vuruluyormuş. Normalde köpekleri bayıltmak için kullanılan iğneler, bakanlıktan onaylı, izin alarak ve başkanların imzasıyla yetkisiyle alınır. Bu iğneler belli ki öldürülmek için başka bir ilaç temin edilmiş. Normalde atılan iğnelerde hayvan bayılmıyordu bile. Bunun incelenip gerçek suçluların bir an önce bulunmasını istiyoruz.”

Gonca Çelik Ketenağ, Veteriner İşleri Müdürü‘nün haberi olmadan bu ilaçların temin edilemeyeceğini görüşünde. Olayın örtbas edilmesini istemediklerinin altını çizen Ketenağ şu ifadeleri kullandı:

İki haftadır kaybolan, belki baygınken dağın başına atılan, belki de uyuşturucu iğne ile öldürülmüş bu hayvanların cesetleri nerede bunlar açıklanmadan bizim içimiz rahat etmeyecek ve katil İzmit Belediyesi olarak devam edecek ve kanlar üzerinde kalacak.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.