Ekolojik YaşamManşet

İzmit Çarşısı’ndan siparişler artık bisikletle teslim edilecek

0

İzmit Belediyesi‘nin yerel ekonomiyi kalkındırmak amacıyla hizmete sunduğu Türkiye’nin ilk dijital çarşısı olan İzmit Çarşısı’nda Bisiklet Kurye Ağı Projesi başladı. Dünyada giderek yaygınlaşan bisikletle dağıtım ağı Türkiye’de ilk kez bir belediye öncülüğünde hayata geçirilecek.

Buna göre İzmit Çarşısı dahilinde verilen siparişler, belirlenmiş erişilebilir bölge içerisinde bisikletle ulaştırılacak.

Türetim Ekonomisi Derneği, Good4Trust ve İzmit Belediyesi ortaklığında hayata geçirilecek olan İzmit Çarşısı Bisiklet Kurye Ağı Projesi ile karbon ayak izini düşürmek, üreticiyle alıcının karşılıklı iletişimini artırmak ve gönderi ulaşım süresini ve maliyetleri azaltmak hedefleniyor.

Bisiklet ulaşımını desteklemek amacıyla projenin uygulanacağı bölgedeki mevcut bisiklet yolları ve yol güvenliği öncelikli olarak değerlendirilecek ve proje süresince kullanıcıların deneyimleri doğrultusunda geliştirilecek.

Paketlerin kargo araçları yerine bisikletle ulaştırılmasının bireyleree zaman ve maliyet; çevreye ise karbon emisyonu tasarrufu sağlaması amaçlanıyor. İkincil faydalar olarak; kent içi bisiklet hareketliliği artacak, birey ve toplum sağlığı olumlu yönde ilerleyecek, kentteki entegre ulaşım ve erişilebilirlik alternatif yolların kullanılması sayesinde gelişecek, sağlık ve çevre konusunda sosyal farkındalık artacak.

Öte yandan paketlerin kurumlar değil, bireyler tarafından iletilmesinin de yerel halk arasındak iletişimi artırması ve bu iletişim ağının potansiyel paylaşım projelerinin temelini oluşturması bekleniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.