Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

İzmir’deki termik santralin ÇED raporunda, ‘Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Aliağa’ ibaresi!

0

Aliağa ilçesindeki İzdemir Termik Santrali için hazırlanan ve İzmir Valiliği’nce de uygun bulunan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun bazı bölümlerinin, Karadeniz’deki bir başka projeden kopyala yapıştır yöntemi ile alıntılandığı ortaya çıktı. Raporda yer alan diğer eksik ve hatalı bilgileri bu bağlantı üzerinden inceleyebilirsiniz.

‘İzmir ili, Aliağa ilçesinin içinde bulunduğu Karadeniz Bölgesi’

Dosyada, “Proje sahası olan İzmir ili, Aliağa ilçesinin içerisinde bulunduğu Karadeniz Bölgesi’nde toprak pH’ı genellikle 7-8 arasında değişiklik göstermekte olup…” ifadesine yer verildiği görüldü. Ege Çevre ve Kültür Derneği (EGEÇEP), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘ÇED olumlu’ kararını iptal etmesi için dilekçe ile başvuruda bulundu.

İzmir – Aliağa’da 2010’dan itibaren İzdemir termik santraline karşı sürdürülen mücadelenin haklılığı geçtiğimiz Kasım’da üçüncü kez mahkeme tarafından tescillenmiş, ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 10 Aralık’ta acele bir şekilde yeni ÇED Raporu yayınlamıştı. Mahkemenin sunduğu itirazları dikkate almayan yeni ÇED raporunda birçok eksik bilgi bulunuyor. Hatta Ege’nin incisi İzmir raporun 321. sayfasında Karadeniz’in incisine dönüşüyor!

Siz de itiraz dilekçesi ile başvuruda bulunabilirsiniz!

350.org Türkiye, ÇED raporuna itiraz için son başvuru tarihinin 20 Aralık Perşembe günü olduğunu belirterek tüm doğa hakları korumacılarını itirazda bulunmaya davet etti. Bu bağlantı üzerinden itiraz dilekçesi örneğine erişim mümkün. Dilekçeyi 20 Aralık Perşembe (yarın) son tarih olmak üzere gönderebileceğiniz adresler ise şöyle:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü“ne hitaben

Posta Adresi: Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu (Dumlupınar Bulvarı) 9. km. No: 278 Çankaya / Ankara

Faks: 0 312 419 21 92

Mail Adresi: [email protected]

.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.