ManşetTürkiye

İzmir’de ‘yasa dışı dinleme’ operasyonu

0

İzmir merkezli 13 ilde yasa dışı dinleme iddiasıyla operasyon başlatıldı. Aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı var. Bu sabah erken saatlerde yapılan operasyonu dün gece Fuat Avni, Twitter hesabından duyurmuştu.

2

Yasadışı dinleme yaptıkları gerekçesiyle, 26 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı çıktı. 13 ilde sabaha karşı eş zamanlı yapılan operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı. Ancak Birinci sınıf Emniyet müdürü Hasan Ali Okan, Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı ile emniyet müdürleri Taner Aydın, İbrahim Şimşek’in de aralarında bulunduğu 10 kişi ise adreslerinde bulunamadı.

Gözaltına alınan kişiler, Konak Çankaya’daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Diğer kişilerin de halen arandıkları açıklandı. Zanlıların, yasadışı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına görev yapmak, evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliği, kişisel verileri usulsüz olarak kaydetmek ve saklamak suçlamasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi.

İzmir’in yanı sıra Ankara, Adıyaman, Malatya, Trabzon, Hakkari, Şırnak, Muş, Denizli ve Erzurum’un da bulunduğu 13 ilde düzenlenen operasyonlarda şu anda haklarında arama kararı bulunan 26 kişiden 16’sı gözaltına alındı. Zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü önünde önlem alındı.

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.