ManşetEnerji

İzmir’de termik santral için ÇED olumlu kararının iptali kararı Danıştay’dan döndü

0

İzmir’in Aliağa ilçesinde Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “Socar Power Termik Santralı Entegre Projesi” ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen ÇED Olumlu Kararının iptali istemiyle açılan dava, Danıştay 6. Dairesi tarafından reddedildi.

Uzun yıllardır süren hukuki mücadele sırasında, ÇED Olumlu Kararının iptali için 2013 yılında İzmir 3. İdare Mahkemesi’ne dava açılmıştı. Dava sürecinde 2015 yılında bilirkişi raporunun açıklanmasının ardından termik santral alanının ormanlık alan olduğu, santral atıklarının tehlikeli olduğu belirtilerek ek bilirkişi raporu istenmiş, 2016 yılında gelen ek bilirkişi raporunda ÇED Raporuna gerek olmadığı ifade edilmişti.

Ancak İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce raporun jeoloji, orman ve fauna yönlerinden yeterli inceleme araştırmaya dayanmadığı, yetersiz olduğu gerekçe gösterilerek, ÇED Olumlu kararı iptal edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İdare Mahkemesi’nin kararını temyiz etti. Temyiz incelemesi yapan Danıştay 6. Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozarak, ÇED Raporunda eksiklik bulunmadığını gerekçe göstererek davanın reddine karar verdi. Davacı olan EGEÇEP ise hukuki süreci Anayasa Mahkemesi‘ne (AYM) taşıyacağını belirtti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.