EmekManşet

İzmir’de 26 Nisan’da hayat duracak!

0

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İzelman kadrosunda çalışan 650 işçinin taşerona zorlanmasına karşı DİSK Genel İş’in başlattığı “sürekli eylem” kararı doğrultusunda 26 Nisan’da grev yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü bünyesindeki hizmet binalarında temizlik, bakım, ofis, yönetim ve denetim hizmetlerinde çalıştırılacak personelin Hanoğlu-Zigana şirketi tarafından çalıştırılma hazırlıklarına karşı Genel İş İzmir Şubeleri uyarı eylemlerinden sonra greve gidiyor.

DİSK Genel İş Sendikası’nın İzmir şubelerinin oluşturduğu ortak eylemlerin programı şöyle:

Genel İş sendikası İzmir Şubeleri, ilk olarak 24 Nisan 2013 Çarşamba günü saat 15:30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde taşeronu Belediye’ye sokmamak için Nöbet Çadırı kuracak.

25 Nisan 2013 Perşembe günü saat 15:30’da Genel İş Sendikası üyeleri DİSK Ege Bölge Temsilciliği önünde toplanarak, Çankaya’da buluna CHP İzmir İl başkanlığı önüne kadar yürüyecek. Yürüyüşün amacı CHP’nin taşerona karşı olduğuna dair verdiği sözleri yerine getirmesi ve ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ki 650 işçi için gereğini yapması istenecek.

26 Nisan 2013 Cuma günü ise Genel İş’in İzmir’de örgütlü olduğu ilçe belediyeleri de dahil olmak üzere bütün işyerlerinde sabah işe çıkılmayarak grev yapılacak. İşçiler belediye önünde kurulacak çadır çevresinde toplanacak. Genel İş’in örgütlü olduğu ESHOT, İZSU, ilçe belediyeleri, belediye şirketleri, parklar, hastane ve bürolarda hizmet üretilmeyecek.

29 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 16:00’da Bayraklı Salhane’de bulunan AKP il örgütü binası önüne, “taşeron sisteminin kaldırılması için” yürüyüş yapılacak.

(muhalefet.org)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.