ManşetTürkiye

İzmir’de 1 milyar 600 milyon TL’lik arazi satışı Meclise taşındı: Ranta kurban etmeyeceğiz

0

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir‘in Menemen ilçesindeki Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki 1 milyar 600 milyon TL değerinde olduğu belirtilen 160 parselin hukuksuz şekilde satıldığı söyleyerek konuyu TBMM‘ye taşıdı ve belediyenin satışı durdurması gerektiğini kaydetti.

“Menemen’in geleceğini ranta kurban etmeyeceğiz” diyen Sertel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun yanıtlaması istemiyle TBMM’de soru önergesi verdi.

‘Bu hukuksuz satışa müsaade etmeyeceğiz’

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18’nci maddesi taşınmazların alım, satım, takas ve tahsis yetkisini Belediye Meclisi’ne vermiştir. Kanun açık olmasına rağmen Menemen Belediye Başkanlığı’nın hukuksuz bir karar almasının önüne geçilecek midir?” diye soran CHP İzmir Milletvekili, yazılı açıklamasında şunları belirtti:

Menemen Belediyesi’ndeki Millet İttifakı’nın meclis üyeleri de biz de bu hukuksuz satışa müsaade etmeyeceğiz. Kamu arazilerinin birilerine peşkeş çekilmesine ve rant elde edilmesine göz yummayacağız. Meclis üyelerimiz konuyu mahkemeye taşıdı. Bu hukuksuz girişim mahkemeden dönecektir. Mirasyedi anlayışı ile koltukta oturan başkan ve AKP’li meclis üyeleri de bu satış kararının altında kalacaklardır. İzmir ve ülkemiz yağma hasanın böreği değildir. Halka sormadan, meclis üyelerinin oy birliğini almadan 1 milyar 600 milyon gibi bir rakamın söz konusu olduğu arazileri oldu bittiye getirerek satamazsınız. Menemen’in şimdiki belediye başkanı, seçilmiş bir başkan değildir. Halkın gücünü arkasına alarak o koltuğa oturmadı. O koltuğa nasıl oturduğu da ortada. Birileri kendi gelecekleri için bu satışın olmasını isteyebilir ancak bizler Menemen’in geleceğini ranta kurban etmeyeceğiz. Sayın İçişleri Bakanı bir an önce müfettiş görevlendirmeli ve hukuksuz bir şekilde alınan kararı mahkemeye dahi gerek kalmadan durdurmalıdır.”

Soylu’ya yöneltilen sorular

Atila Sertel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Kanun açık olmasına rağmen Menemen Belediye Başkanlığı’nın hukuksuz bir karar almasının önüne geçilecek midir?
  • Oldukça yüksek tutardaki arazilerin oldu bittiye getirilerek satılmasının önüne geçilmesi için bakanlığınız tarafından müfettiş görevlendirilecek midir?
  • Menemen Belediyesi kanuna ve halkın tepkisine rağmen bahse konu arazileri satarsa bakanlığınızın bu konudaki girişimleri hangi yönde olacaktır?

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.