EkonomiManşetTürkiye

İzmir ve Eskişehir’de suya zam geldi

0

İzmir ve Eskişehir‘de suya zam geldi. Eskişehir’de su fiyatına yüzde 20 zam yapılması teklifi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. İzmir’de de su fiyatlarına 2022 yılında kademeli olarak zam yapılacak.

‘Soyer: Çok da büyük bir zam oranı olmuyor’

İZSU genel kurulu için toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi‘nde kentte suya yapılacak kademeli zam oy çokluğuyla kabul edildi.

Yeni zam tarifesine göre İzmir’de 2022 yılının ilk ayında suya yüzde 18, ikinci ayından itibaren ise yüzde 15 zam yapılacak.

Zamla birlikte kademe düzenlemesine de gidildi. Böylece 1 Ocak itibariyle konutlarda 0-10 metreküp arası suyun metreküpü 7,56 TL’ye, 11-20 arası metreküp fiyatı 9 TL’ye çıkacak. 21 metreküp ve üzeri harcamada ise bu fiyat 16,84 TL’ye yükselecek.

Zamlarla ilgili genel kurulda açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Zamlar yıllık ortalama yüzde 26,85’e geliyor. Meclis başkanı arkadaşlarımızdan rica ettik. İlçe belediyeleri katı atık bedellerini zamlamayacaklar. Biz bir yandan yüzde 15 zam yaparken bir yandan da bunu geri çekmiş olacağız. Bu nedenle çok da büyük bir zam oranı olmuyor” dedi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.