Kültür-SanatManşet

‘İtirazım Var’ sansürü +18’den +15’e düştü

0

Kültür Bakanlığı tarafından 18 yaş altına yasaklanan Onur Ünlü’nün filmi ‘İirazım Var’, yapılan itiraz sonucu 15 yaş sınırına indi.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve Kültür Bakanlığı tarafından 18 yaş altına yasaklanan “İtirazım Var” filminin yapımcısı U10 Film itiraz dilekçesi vermiş ve kararın değiştirilmesini istemişti. Bugün Kültür Bakanlığı’ndan yapımcı şirkete iletilen karara göre artık 15 yaş üstü seyirci filmi izleyebilecek.

‘U10 Film: şiddet, küfür, cinsellik yok’

Kültür Bakanlığı’na bağlı Sınıflandırma ve Değerlendirme Kurulu’nun filmin Kayıt Tescil Belgesi’ne yansıyan kararında yaş sınırlaması gerekçesi olarak “çocukların ve gençlerin ruh ve beden sağlığını etkileyici unsurlar, genel ahlak insan onuru ve şiddet içermesi” ifadesi yer almıştı. U10 Film’in itirazında, filmde şiddet içeren sahnelerin son derece sınırlı olduğu, küfür ve kötü söz kullanımının çok kısıtlı olduğu, filmin hiç bir planında cinsel istismar işaret edecek bir kullanım bulunmadığı, korku öğelerinin hiç yer almadığı bütün bunlara bağlı olarak ahlaka mugayyir, dini değerleri süistimal eden ve insan onurunu rencide edecek bir unsurun olmamasına özellikle itina gösterildiği belirtildi.

Senaryosu ve yönetmenliği Onur Ünlü’ye ait olan film görev yaptığı camide yaşanan bir cinayeti araştırmaya karar veren imam Selman Bulut’un hikayesini anlatıyor. Serkan Keskin’in başrolünde olduğu “İtirazım Var”da Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan, Osman Sonant, Serdar Orçin ve Umut Kurt da rol alıyor.

İtirazım Var, son olarak Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümünde en iyi yönetmen ve en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştı.

(Ajanslar/ Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.