Spor

İtalyan ligi Serie A’da futbolcu grevi sona erdi

0

Serie A” adıyla bilinen İtalya birinci futbol liginde devam eden grev sona erdi.

İtalyan Futbolcular Sendikası AIC ile Futbol Federasyonu arasında varılan uzlaşma sayesinde, geçen hafta sonu başlaması gereken 2011-2012 futbol sezonu cuma akşamı oynanacak AC Milan-Lazio maçıyla açılacak.

İtalyan futbolunun iki tarafını oluşturan Futbolcular Sendikası ile Federasyon arasında süregelen uzlaşmazlık iki konu etrafında şekillenmişti: Futbolcuların ödemesi istenen “Dayanışma Vergisi” ve kulüpleriyle anlaşamayan futbolcuların antrenmanlara devam etmek zorunda olmaları.

Varılan uzlaşma sonucu futbolcular ek vergiyi ödemeyi kabul ettiler. Antremanlar konusunda ise net bir uzlaşma gerçekleşmedi.

Futbolcular sendikası adına konuşan Damiano Tommasi oyuncuların öz verili davranarak taviz verdiğini belirtti.

Futbol Federasyonu Başkanı Maurizio Beretta ise yaptığı açıklamada kulüplerin kazanan taraf olduğunu söylerken, bu noktaya uzlaşmayla varılmış olmasının değerini bir kat daha artırdığını ifade etti.

Ancak bu, anlaşmazlığın tümüyle çözüldüğü anlamına gelmiyor.

İmzalanan anlaşmanın sezon sonuna kadar geçerli olması sebebiyle bu süre dolunca konunun bir kez daha masaya yatırılacağı tahmin ediliyor.

Futbolcular Sendikası Başkanı Tommasi, Federasyon Başkanı Beretta’nın “Anlaşmadan kulüpler kazançlı çıkmıştır” sözünün, sezon sonunda yapılacak pazarlıklara ışık tutacağını belirtti. (BBC)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.