DünyaManşet

İtalya’da yüzlerce meydanda eşitlik mücadelesi #Uyanİtalya

0

23 Ocak 2016’da İtalya’nın 100 şehrinde insanlar sivil hak mücadelesi için meydanlara indi. Eşcinsel olsun olmasın yüzlerce yurttaş eşcinsel evliliklerine destek vermek ve eşit hak taleplerini dile getirmek adına ellerinde kurulu saatleri ile ulusal bir eylem gerçekleştirdiler.

16

Gençler, yetişkinler, kısaca her yaştan insan, özellikle Roma’da, parlamentonun biraz ötesinde milletvekili Cirinnà’nin önerdiği, eşcinsel evlilikleri ve hatta tüm sivil birliktelikleri tanıyacak, koruyacak, arabulucu olmadan evlat edinme hakkını sağlayacak olan yasa tasarısının bir an önce kabul edilmesini sağlamak adına meydanlarda seslerini duyurdular.

‘Uyan İtalya’, ‘Arabuluculuğa Son’, ‘Herkes İçin Eşitlik’, ‘Yasal Haklar Kapris Değildir’ yazılı flamalar, bayraklar ve hatta üzerinde ‘Evlen bizimle’ yazılı olan başbakan Matteo Renzi’nin resimleri, rrengarek saatler, gökkuşağı renklerinde kazaklar, şapkalar ve eşarplar tüm meydanları süsledi.

Başkent Roma’daki lezbiyen, gay, trans ve biseksüel dernekleri ile beraber meydanda Matteo Orfini, Stefano Fassina, Loredana De Petris gibi sol görüşlü ve Demokratik Parti ‘ye (Partito Democratico) mensup milletvekilleri, Paolo Ferrero gibi eski milletvekilleri ve hükümeti temsilen Benedetto Della Vedova da ön sıralarda yer aldı.

İtalya’da neredeyse 100 şehir, birçok gay, lezbiyen ve eşcinsel hakları için mücadele eden dernekler tarafından farklı saatlerde verilen eylem çağrısına cevap vererek eşcinsel çiftlerin ve ailelerinin mücadelesine destek verdi.

 

Haber: Nükhet Akgün Bordignon

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.