Kültür-SanatManşet

Söz Uçar, #direnayol ve Rebirth 3. Divine Queer Film Festivali’nde

0

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve bağımsız bir festival olan Divine Queer Film Festivali, 10-12 Kasım tarihleri arasında  Torino’da (Via Baltea, 3, Laboratori di Barriera) gerçekleşecek.

2009 yılında Torino’da kurulmuş, 2011 ve 2012 yıllarında Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’ne ev sahipliği yapmış olan Taksim Kültür Derneği ile ortaklaşa düzenlenen ve birçok farklı ülkeden filmlerin buluşacağı  festivalde bu yıl üç Türk filmi yer alacak.

Hikayesi Barış Bıçakçı’ya, yönetmenliği Tufan Taştan’a ait, görevlerinden ihraç edildikten sonra açlık grevine başlamış eğitimciler olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ ya ithafen çekilmiş Söz Uçar filmi, festivalin açılış filmi olarak programda yer almakla beraber 10-12 Kasım tarihleri arasında, üç gün boyunca seyirci ile buluşacak.

https://www.youtube.com/watch?v=2NO5SvgP1Xw

Ayrıca  festivalin programında, yönetmenliğini Rüzgar Buski’nin yaptığı  #direnayol  ile Gökçe Oraloğlu’nun yönetmenliğinde  Rebirth filmi de yer alıyor.

#direnayol – Trailer from kanka productions on Vimeo.

Cinsel kimlik, göç ve engellilik gibi konulara eğilen, yine bu konularda tüm önyargıların, korkuların ve tabuların insan hikayeleri aracılığıyla, sinema dilinin kullanılarak aşılabileceğine  inan Divine Queer Film Festivali, İtalyan aktivist ve  Queer kuramcısı Mario Mielli’ye ithaf edilen ödül töreni ile sona erecek.

https://www.youtube.com/watch?v=U7b7g2N4zAo

Ödül töreninde, yarışma filmlerine Divine Queer Film Festivali Ödülü, Uluslararası Jüri Özel Ödülü ve DQFF Halk Ödülü olmak üzere 3 ödül dağıtılacak.

Festival boyunca tüm bilgi ve güncellemeler  festivalin resmi web sitesi olan http://www.divinequeer.it üzerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Twitter (@DivineQueerFF) / Facebook (@divineqff)

 

Haber: Nükhet Akgün Bordignon

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.