İsveç’te nükleer reaktörde yangın çıktı

İsveç‘in güneyinde bulunan Oskarshamn Kasabası‘ndaki nükleer santralin bir reaktöründe yangın çıktı.

Santrali işleten OKG şirketinin sözcüsü Anders Ostberg, 2. reaktörün türbin girişinde gece yarısı çıkan yangının hızla söndürüldüğünü, ancak reaktörün kapatıldığını belirtti.

Sözcü, yangının sıcak yüzeye sızan petrol yüzünden çıktığının sanıldığını, petrol sızıntısına neyin yol açtığının belirlenmesi için ayrıntılı inceleme yapılacağını söyledi.

Reaktörün ne zaman yeniden faaliyete geçeceği henüz bilinmiyor. İsveç elektrik ihtiyacının yaklaşık yarısını ülkedeki 10 nükleer santralden karşılıyor.

(Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de kömür yatırımlardan tamamen çıkan banka sayısı 4

Türkiye’nin en büyük 17 bankasından sadece dördünün kömür yatırımlarından tamamen çıkma kararı aldı. Temiz enerji projelerine yönelmeyi taahhüt eden banka sayısı ise 12.

Yerel örgütler ‘nefes alan Türkiye’ için kömürden adil çıkış istiyor

16 yerel iklim ve çevre örgütü, COP29'a kalabalık bir heyetle katılan Türkiye'den kömürden adil bir çıkış takvimini açıklamasını talep etti.

Aktivistler ‘nükleer genişlemeye’ karşı uluslararası ortak yanıt için buluşuyor

Nükleersiz Asya Platformu bileşenleri, iklim değişikliğine bir yanıt olarak nükleer enerjinin öne çıkarılmasına karşı uluslararası bir webinarda buluşacak.

Karaburun Koruma Alanı’nda tarım alanları üzerine bir GES girişimi daha

İzmir Karaburun'da tarım alanları ve meraların, kentsel ve doğal sit alanlarının üzerine yapılmak istenen GES için yeni bir süreç başlatıldı. Bölge halkı ve çevre örgütleri tepkili.

Almanya’da rekor rüzgar ve güneş enerjisi, fosil yakıtları geride bıraktı

Almanya, 2023'ün aynı döneminde yüzde 40 olan elektriğinin yüzde 45'ini 2024'ün ilk dokuz ayında güneş ve rüzgardan elde ederek rekor kırdı.

EN ÇOK OKUNANLAR