ManşetMedya-İnternet

İsveç Gazetesinde Türkiye’de LGBT bireyler hakkında makale: Aile Cezaevi

0

İsveç’in en yüksek tirajlı gazetelerinden Expressen’de önceki gün Türkiye’de LGBT bireylerin yaşadıkları koşulları ele alan  “Aile Cezaevi” başlıklı bir makale yayımlandı.

paylaşmak için tklynz / click for to share

Gazeteci Gunilla Brodrej’in kaleme aldığı “Aile Cezaevi” başlıklı makalede Türkiye’de eşcinselliğin biyolojik bozukluk olarak görüldüğü ve her yıl 30 kişinin nefret cinayeti sonucu yaşamı yitirdiği belirtiliyor.

Makalede, Trans insanlara şiddet uygulayan ülkeler sıralamasında Türkiye’nin en ön sıralarda yer aldığı belirtilirken 2010 yılında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın eşcinselliğin tedavi edilmesi gereken biyolojik bir bozukluk ve hastalık olarak adlandırdığı hatırlatılıyor. Türkiye’de  çok güçlü olan aile kültürünün LGBT bireyleri benimsemesinin uzun zaman alacağı değerlendirmesine de makalede yer veriliyor.

Makale’de Can Candan yönetmenliğinde çekilen “Benim Çocuğum” belgeseli ve belgeselde rol alan LİSTAG üyelerinden bahsediliyor. Ayrıca, Türkiye’de ki aile kültürünün güçlü olduğuna ve muhafazakar aile yapısına insanların, LGBT bireylerin ters düştüğünü düşündüklerini belirtildi.

Koskoca dünyaya benim çocuğumu mu sığdıramadılar?”

Son olarak Transseksüel cinayetlerin boyutlarını açıklayan Brodrej, Bursa’da vahşice katledilen İrem Okan’dan bahsederek annesi Melek Okan‘ın “Koskoca dünyaya benim çocuğumu mu sığdıramadılar?” cümlesiyle yazsını sonlandırdı.

(LGBT Yaşam.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.