Hafta SonuManşet

İstanbul’dan Bangkok’a Tayland Serüveni başlıyor… – Hülya Tosun

0

Gazetemizde de yazılarına daha önce yer verdiğimiz gezgin Hülya Tosun, 2015’in son günlerinde başlayıp 2016’yı da kapsayan 2 aylık bir dönemde Tayland ve Kamboçya‘yı ziyaret etti. Tosun’un uzakdoğu seyahati ile ilgili notlarını tefrika halinde sizinle paylaşacağız. İşte bu hafta başlıyoruz

***

İSTANBUL

Eveeet! Gercekten de bilet alabilmişim. Toplamda 24 saate yakın sürecek Dubai aktarmali Bangkok uçuşum başlıyor.

54

Dünyanin o tarafina hiç gitmedim, üstelik çok uzun zaman sonra ilk yalniz yurt dışı seyahatim. Çok heyecanli olurum, içim içime siğmaz saniyordum.

Kadıköy ‘den Sabiha Gokcen’e yol boyunca memleketten haberler okudum diye mi bilmem, içime bir hüzün geldi çöktü. Ilk defa bir yolculuğa böyle buruk başliyorum ya hadi hayırlısı… Bangkok’a varmadan kendime gelir, manasiz siritmalara başlarim kesin.

55

DUBAI

Çantami biraz daha ağirlastirmak pahasina da olsa, bu yola Buket Uzuner’siz çikmaya gönlüm razı gelmedi… Okudum mu? Henüz hayir. Ucakta uyudugum yetmedi son 5 saattir de Dubai Havalimanı’ndaki bu koltukta uyuyorum. Bankok uçağına hala 4 saat var! Terminal filmindeki Tom Hanks olmaya ramak kaldi :o

***

5657

Bana biri son dakka Dubai Havalimanı cok soguk oluyor aman dikkat dediydi, Argin miydi o? Kim dediyse Allah razı olsun, uyku tulumumu yanima almasaydim yaza giderken donan ilk insan olacaktim.

58

***

HALA DUBAİ ;)

Kim demiş ki benim yol arkadaşım yok diye?
Daha Bangkok’a varmadan hatirladim neyse ki.
BA-YI-LI-YO-RUM yollarda olmaya ve en çok da insan insana, insanca temas kurmaya.
Tatata taaam! Giorgio ve Martin’le taniştirayim sizi ;)

59

Haril haril bilgisayarlariyla ugrastiklari köşede bi pirizlik yer bulunca yanaştim. WiFi şifresi biliyor musunuz dedim, iyi ki de demişim.
Sonrasi siyasetten seyahate, doğudan batiya, bariştan teknolojiye, kayaktan güneşe keyifli bir sohbet.

Emirates hava yolu, bekleme suresince Dubai Havalimaninda bir kez kullanmak üzere yemek kuponu veriyor. Istanbul’dan ayni ucakla gelmisiz, onlar buradan Hindistan’a yolcu.Ben horul horul uyurken Giorgio 2-3 kullanilmamis kupon ve bol bol wifi sifresi bulmus. Sonra yemege ciktik iste oğlanlarla. BulduklarI ekstra kuponlarla hem çok eğlendik hem de havalimaninda farkli kafeler keşfettik.

6061

En son vedalaşirken
“Mutlaka gel Bulgaristan’a. Hatta arkadaslarini da al gel sizi daglara kampa goturelim, bayilirsiniz. Vize sorun olursa da haber ver bizim şirketten davetiye gönderelim, iş yapmaya geliyor deriz.”
Hep mi güzelsiniz bee!
Ve ben BA-YI-LI-YO-RUM yollarda olmaya ;)

***

BANGKOK

Cennete yalnizca Bangkok’ta bilet kesiyorlarmis gibi bir kalabalik. Gecenin biri, pasaport kuyruğu. Sanirim bir saat sürdü kuyruğun bitişi. Arka tarafa çağirilip kisa da olsa sorgulanmam da cabasi.

Olmuş saat 2, hostele gitmek yerine havalimaninda uyumak daha kolay ve güvenli geldi. 4 saat falan deliksiz uyumuşum.

62

Bir Tai sim karti alıp metroya bindim. Şu bir kerecik kullanılan sarj jetona 4-5 lira gibi bir şey verdim.

63

Metrodan inince, henüz istasyondan çıkmadan çektiğim 4 farkli foto :o

64656667

Metrodan çıkar çıkmaz para bozdurmak için girdiğim banka. Bir buçuk yıllık bankacılık kariyerimde bir gün işe Hasan Şaş formasiyla gitmişliğim var diye övünürdüm. Dünya Kupasiydi ve zaten herkes maç izliyordu.

Pembe tişörtlü bu çocuk bir bankacı, bulunduğu yer de ulusal banka imiş. Bankosunun önünde de parti süsleri vardı desem? :) Bankacılık günlerimi unuttuğum yere hızlıca geri koydum hemen :)

68

Metrodan inince hostele gitmek icin motorcuyla tuktukcuyla pazarlik yapip takside karar kildim. Taksiciyle de sohbet ettik sanirim.

Ooo sizin maşallah da pek havaliymis abi dedim.
King Budha dedi.
Eyvallah dedim.

69

Sonrasinda yol boyunca -sanırım – “king”lerin sülalesini anlatti bana :o
Hostele geldim nihayet de orasi da ayri bir hikaye… Ben biraz kestirip kendime geleyim.

Dünya’nın bir başka köşesine daha hoş geldim.

Hülya’nın gezi yazılarını Ruhu Bohçada Gezen blogundan ve aynı adlı facebook sayfasından takip edebilirsiniz

70-Hülya-Tosun1

 

Hülya Tosun

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.