EkonomiManşetTürkiye

İstanbul’da ulaşıma zam: Taksi, minibüs ve dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam geldi

0

Avrasya Gösteri Merkezi‘nde düzenlenen 2020 yılının son İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ulaşıma zam kararı alındı.

Minibüs, taksi, dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam önerisi oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece minibüs ücretlerinde en kısa mesafe 2.50’den 2.75’e, en uzun mesafe de 3.70 TL’den 4 TL’ye çıktı.

Taksi açılış ücreti ise 5 TL’den 5.55 TL’ye, D segmentli taksiler ile C ve üstü segmentte elektrik motorlu taksiler için 5.75 TL’den 6.38 TL’ye, lüks taksilerde 8.50 TL’den 9.44 TL’ye çıkarılmış oldu.

Dolmuş ve minibüsten taksiye dönüşmek isteyen 1000 taksi plakası teklifleri de toplantıda görüşülen konular arasındaydı.

Daha fazla zam istendi

Sektör temsilcileri ise yapılacak zamları düşük buldu. Taksi ücretlerine yüzde 20 ve minibüs ücretlerine de yüzde 13 zam yapılıp indi-bindi ücretinin 3 TL olmasını talep ettiler. Ancak, bu talep kabul edilmedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, İstanbullulara destek olmak için İstanbulKart ücretlerine zam yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.