ManşetTürkiye

İstanbul’da sıkıyönetim

0

İstanbul’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Taksim Meydanı’na çıkmak isteyenlere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Çok sayıda eylemci ve basın mensubu yaralandı, CHP Genel Başkan Yardımıcısı Gürsel Tekin de biber gazından etkilendi. Kadıköy İskele Meydanı’ndaki kutlamalar ise olaysız geçti.

İlk müdahala Beşiktaş’ta yaşandı.

Sabah erken saatlerden itibaren Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanarak Taksim’e doğru yürümek isteyen gruba, polis müdahale etti.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, grubu dağılmaları yönünde uyardı. Uyarıya rağmen dağılmayan gruptakilere polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Yüzü kapalı bazı kişiler de polise taş ve şişeler atarak karşılık verdi.Gruptakiler ara sokaklara dağıldı ve yeniden bir araya geldi.

1 Mayıs nedeniyle işçiler DİSK’in Şişli’deki genel merkezi önünde de toplandı. Erken saatlerde toplanıp slogan atarak bekleyen işçiler 08.20’de için Halaskargazi Caddesi üzerinden Taksim’e doğru yürümeye başladı.
Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan ve sloganlar atan grubun önünde, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve sendika başkanları yer alıyordu.  Polis helikopterinin havadan bölgeyi taradığı, Halaskargazi Caddesi’ne çıkan diğer sokak ve caddelerin de emniyet güçleri tarafından tutulduğu gözlendi. Caddedeki iş yerlerinin kapalı olduğu görüldü.

Polis, Şişli’den Taksim Meydanı’na yürüyüşe geçen ve dağılma uyarılarını dikkate almayan DİSK kortejine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.