Uncategorized

İstanbul’da serbest düşmek (SCAD) isteyenler haftasonu Caddebostan’a

0

Bungee Jumping atlayışlarıyla tanışalı 10 yıldan az bir süre olan Türkiye, şimdi de SCAD (Askılı Havada Yakalama Sistemi) ile serbest düşmeye hazırlanıyor.

İlk defa geçtiğimiz haftasonu düzenlenen MonoFest’te gerçekleştirilen SCAD ile katılımcılar yaklaşık 30 metrelik bir serbest düşüş deneyimi yaşıyor. Almanyalı “Montic Unique Leisure Systems” firması tarafından geliştirilerek patenti alınan sistemin “insan hatalarına yer vermediği” ve üç aşamalı yedek sistemleri nedeniyle “bugüne dek geliştirilen en güvenli sistem olduğu iddia ediliyor.

Erkinlik, 8 Temmuz pazar günü 12:00 -20:00 saatleri arasında Caddebostan sahil kesiminde gerçekleştirilecek. Bir atlayış için ödenmesi gereken bedel ise 50 lira.

Etkinlik alanına girilmesinden itibaren toplam 10-12 dakika sürdüğü belirtilen atlayışın “serbest düşüş” kısmı ise 2,5-3 saniye sürüyor.

Yüksek İşler tarafından düzenlenen etkinliğin, MonoFest’teki atlayış görüntülerinden oluşturulan bir de kısa tanıtım videosu var. Videoya bu bağlantı adresinden ulaşılabilir.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.