Bu haftasonu “Doğa Sporları Festivali” var!

26-27 Mayıs tarihlerinde, özellikle kaya tırmanışçılarının uğrak yerlerinden olan Gebze-Ballıkayalar'da Doğa Sporları Festivali düzenleniyor.

26-27 Mayıs tarihlerinde, özellikle kaya tırmanışçılarının uğrak yerlerinden olan Gebze-Ballıkayalar’da Doğa Sporları Festivali düzenleniyor.

Kaya tırmanışı, dağ bisikleti, trekking, ATV, bungee jumping, iple geçme (flying fox) gibi bir çok ekstrem doğa sporuyla akşamları müzik dinletileri, konserler ve eğlenceyi bir araya getirmeyi hedefleyen festivalin detaylı programına ve konaklama, girişle ilgili bilgilere bu adresten ulaşılabilir.

Organizatörler “Amaçlarımızdan biri de doğa sporlarının sadece hali-vakti yerinde olanların yapabildiği birer etkinlik olmadığını göstermek. Bu yüzden festival alanında yeme-içme ve diğer ücretler çok düşük olacak” diyorlar. Festival alanına doğa sporlarıyla uğraşanların yanısıra hayvan hakları aktivistleri ve çevreci gruplar da ücretsiz stand açabilecekleri bilgisiyle birlikte davet ediliyor. “Siyasi partiler ve diğer politik oluşumlar”ın ise alana alınmayacağı belirtiliyor.

Festivale giriş ücreti olan 15 TL’nin %10’nun hayvanları koruma amaçlı etkinlik ve gruplara bağışlanacağı da bildiriliyor.

Doğa sporları ve ekstrem sporlar birbirinden farklı iki spor kültürü olsa da, bu iki kategori bir çok spor dalında kesişiyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğa sporlarını amatör veya profesyonel olarak yapanların sayısında son yıllarda büyük artış gözleniyor.

Yeşil Gazete

Durukan Dudu
Durukan Dudu

Ekoloji editörü, haberci.

Olduğundan yaşlı gösterir (Sakalı var, ondan). Blues’a aşık. İsveç’te Kırsal Kalkınma yüksek lisansının ardından TEMA ve Buğday gibi STK’larda çalıştı, bu süreç içinde Ormanevi Kolektifi’yle kırsala göçtü, bi’ ekoköy kurmaya çabalıyorlar. Çiftçilik, marangozluk ve ekolojik restorasyon denemelerinden kalan boş zamanlarında koordinatörlük, eğitmenlik, proje yönetimi falan yapıyor. Yaşlanıp emekli olunca bir şehre yerleşmeyi düşünüyor. Mektep, 136.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

‘Qou vadis-2’: Ülke nüfusu

Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.

[Bir şarkının hikayesi] San Francisco/ Scott McKenzie

Scott McKenzie’nin Hippi kültürünü konu alan 'San Francisco (Saçınıza Çiçek Taktığınızdan Emin Olun)' şarkısı, Beatles’ın 'All You Need is Love'ı ile beraber, 'Summer of Love'ın belirleyici şarkılarından biri olarak kabul edilir.

Yandı Çukurova yandı

Türkiye’de tarımın geldiği yer içler acısı. Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler isyan halinde. Diğer taraftan en fazla artış gıda fiyatlarında. Dikkate alınması gereken ciddi bir dengesizlik var.

[Çocuklar için Yeşil Kitaplar] Bir güvercini sevmekle başlayacak her şey

Maalesef sorun yarattığı var sayılanlara karşı empati yoksunu, sadece kendi refahını gözeten adaletsiz çözümler üretmek yalnızca 'Güvercin Kakası' kitabındaki kasaba halkına mahsus değil. Katliam Yasası'nı unutmadınız değil mi?

EN ÇOK OKUNANLAR