ManşetTürkiyeUlaşım

İstanbul’da saat 18:00’a kadar motosiklet ve elektrikli scooterlar kullanılmayacak

0

İstanbul‘da hayatı olumsuz etkileyen şiddetli rüzgar ve fırtına sebebiyle İstanbul Valiliği, kentte motokuryelik yapılmasını durdurdu.

Kentte bugün 18.00’e kadar motosiklet ve elektrikli scooterlar kullanılmayacak.

‘Karara hassasiyetle uymaları büyük önem arz etmektedir’

Kararı duyuran İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’da hayatı olumsuz yönde etkileyen lodos fırtınası nedeniyle; motosiklet kazalarının önlenmesi, trafik seyir ve can güvenliğinin korunması açısından Valiliğimizce alınan karar uyarınca;

Bugün saat 23.00’den yarın saat 18.00’e kadar; başta motokuryelik hizmeti yapan araçlar olmak üzere, motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının trafiğe çıkmalarına müsaade edilmeyecektir.

Bu karar; özellikle yaz kış demeden büyük bir özveriyle çalışarak, hayatımızı kolaylaştıran motokuryelerimizin can ve mal güvenliklerini korumak amacıyla alınmıştır.

Bu araçları kullanan hemşehrilerimizin alınan karara hassasiyetle uymaları büyük önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Motokuryeler aracılığıyla sipariş hizmeti veren Getir ve Yemek Sepeti de zorlu hava koşulları nedeniyle İstanbul’daki tüm motosikletli teslimat hizmetlerini durdurduğunu duyurdu.

Metrobüsler motokuryelere siper oldu

Öte yandan, dün sosyal medyada Boğaziçi Köprüsü‘nden fırtına nedeniyle zorlukla geçmeye çalışan motokuryelere iki metrobüsün siper olduğu görüntüler sıkça paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Dost yolda belli olur. Lodosun yarattığı olumsuz durumlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Vakalara müdahale eden tüm ekiplere kolaylıklar. Köprüde motokuryelerin rüzgardan etkilenmemesi için yardımcı olan İETT şoförlerimize de ayrıca teşekkürler” notuyla gündem olan videoyu paylaştı.

Birçok sosyal medya kullanıcısı motokuryelerin olumsuz hava şartlarında hizmet vermemesi gerektiğine dikkat çekti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.