TürkiyeManşet

İstanbul ve Ankara’nın yeni başsavcıları belli oldu

0

İrfan Fidan‘ın Yargıtay üyesi seçilmesiyle boşalan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz atandı. Yüksel Kocaman‘ın Yargıtay üyesi seçilmesiyle boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine de Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça atandı. Akça’dan boşalan yerine ise Gökhan Karaköse getirildi.

İki büyük şehrin yanında bazı illerde de atamalar yapıldı. Mersin Başsavcılığı’na Tolgahan Öztoprak, Gaziantep Başsavcılığı’na Önder Kemal Sekücü, Şanlıurfa Başsavcılığı’na Önder Yeniçeri geldi.

Halil Koç başkanlığında sabah saatlerinde mazeret kararnamesine son şeklinin verilmesi için toplanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi çok sayıda hakim ve savcının görev yerlerinin değiştirilmesine karar verdi.

Şaban Yılmaz kimdir?

Yılmaz, 1970 yılında Rize’de doğdu. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Şaban Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı olarak çeşitli il ve ilçelerde görevler yaptı.

Fetullahçı Terör Örgütü‘nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü merkezli soruşturmaları yürüttü.

Yılmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu ve 8 Temmuz 2019’da Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Ahmet Akça kimdir?

1973 yılında Ankara‘da doğan Ahmet Akça, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve 1997 yılında ise hakim adaylığına başladı.

1999 yılının temmuz ayında Tavşanlı Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başlayan Akça, daha sonra Reşadiye, Batman, Karaman, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

2012 yılında Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Akça, dört yıllık bir görevin sonunda Haziran 2016 Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak atandı.

Genelkurmay eksenli 15 Temmuz darbe girişiminin soruşturmalarını yürüttü. 2017’de Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinde bulundu ve 25 Temmuz 2018’de Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı görevine geldi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.