KentKültür-SanatManşet

Adalar’da Ersin Alok anısına foto belge yürüyüşü

0
Ersin Alok - Fotoğraf: @heybeliadavibes (Instagram)

Adalar Sivil İnisiyatifi 29 Eylül’de hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Ersin Alok anısına Adalar’da bir foto belge yürüyüşü düzenleyecek. 19 Kasım’da Büyükada’dan başlayacak yürüyüş bu tarihi takiben her haftanın pazar gününde Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedef Adası’nda da gerçekleştirilecek.

Gerek şu anda sürüp gitmekte olan birçok inşai faaliyetle gerekse gündemdeki yeni İmar Planı ile kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olunan İstanbul Adaları’nın doğal ve kültürel mirasının bugünkü durumunu, tehlike altındaki değerlerini fotoğrafçıların duyarlılığı ile belgelemek amacıyla gerçekleştirilecek etkinlik herkese açık.

Ersin Alok

Ersin Alok – Fotoğraf: @heybeliadavibes (Instagram)

İFSAK, İstanbul Tabip Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından desteklenen etkinlikte çekilecek fotoğrafların, ileri tarihte bir gün dönüp bakıldığında nelerin korunabildiği, nelerin kaybedildiğine dair birer belge olarak kaydedilmiş olacak.

Fotoğraflar Adalar Sivil İnisiyatifi Platformu’nun sosyal medya hesaplarında ve fotoğrafçıların kendi hesaplarında #adalarimaraaçılmasın ve #adalarhepimizin hashtag’leri ile paylaşılacak, seçici kurulun seçeceği fotoğraflar yıl sonunda Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi sergi salonunda sergilenecek.

Etkinliğin takvimi ise şöyle:

  • 19, 26 Kasım, 3, 10, 17 Aralık 2023 tarihlerinde, 11.00- 13.00 arasında kahvaltı 13.00-17.00 saatleri arası fotoğraf çekimi gerçekleştirilecek.
Ersin Alok

Afiş: Kemal Gökhan Gürses

Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“İstanbul Adaları’nın doğal ve kültürel mirasının bugünkü durumunu, tehlike altındaki değerlerini belgelemektir. Adalı rehberler, temaya uygun olabilecek noktalar hakkında fotoğrafçılara önerilerde bulunacak ve eşlik edecektir.

Dileyen fotoğrafçılar, Adalı rehberler olmaksızın çekimler de yapabileceklerdir. Denizden yapılacak çekimler de etkinliğe dahil olabilecektir.

Her fotoğrafçı, her türlü ekipman kullanarak fotoğraf çekebilir. Fotoğrafçılar, gerekli izinleri kendileri almak koşuluyla drone ile çekim yapabilirler. Fotoğrafçılar her adadaki etkinliğe katılabilir.”

Ersin Alok – Fotoğraf: @heybeliadavibes (Instagram)

Sergiye girecek fotoğraflar için de şu özellikler aranacak:

  • Sergi değerlendirmesine girmesi istenen fotoğrafların kısa kenarı 3000 piksel olması gerekmektedir.
  • Fotoğraf dosya büyüklüğü 8-12 MB arasında olmalıdır.
  • Fotoğraflar renkli çekim olmalıdır.
  • Fotoğraflar , Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Şubesi Sergi Salonu’nda sergilenmek üzere 40*60cm boyutlarında basılacaktır.
  • Kişi ve/veya kurumların haklarını ihlal edebilecek fotoğraflar etkinliğe dahil edilmeyecektir.
  • Fotoğraflara çekim sonrası herhangi bir müdahale yapılmaması gerekmektedir.
  • Sergi değerlendirmesine girmesi istenen fotoğrafların mutlaka söz konusu etkinlik sırasında çekilmiş olması gereklidir.

Katılım için ise katılımcıların, her bir etkinlikten önceki gün saat 15:00’a kadar [email protected] e-posta adresine Ad, Soyad, Yaşadığı Şehir, Telefon, e-Posta, bilgilerini göndermeleri gerekiyor.

Ersin Alok - Fotoğraf: @heybeliadavibes (Instagram)

Ersin Alok – Fotoğraf: @heybeliadavibes (Instagram)

Etkinlik için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için [email protected] üzerinden iletişime geçilebilir.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.