ManşetTürkiye

İstanbul Metrosu’nda can pazarı

0

Bugün sabah saatlerinde İstanbul Metrosu’nun tünel ekleme çalışmalarının sürdüğü Sanayi Mahallesi – Seyrantepe hattında kaza meydana geldi. Seyir halindeki metronun ön vagonunu bir demir parçası deldi. Demir parçası ön vagonda yolculuk yapan bir yolcuya saplandı. Demir parçası yolcunun kalçasını delip geçti. Vücuduna demir parçası saplanan 33 yaşındaki yolcu Fatih Çoban, getirildiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı.

11 metro

 

Sanayi Mahallesi ile Galatasaray’ın stadı TT Arena’nın da bulunduğu Seyrantepe arasında hizmet veren metro hattında aylardır ek tünel çalışması sürdürülüyordu. Metro hattı liglerin başlamasıyla inşaat bitmeden alelacele açıldığı belirtildi. Kaza yapan metronun birkaç aydır bakımda olduğu, kazada vagonun raydan çıktığı öne sürülüyor.

Kazazede Yolcudan Kaza Anı

Kaza sırasında metroda olduğunu belirten night fury rumuzlu Ekşi Sözlük yazarı kaza anını şöyle anlattı:

“Kazanın gerçekleştiği ve bir yaralının olduğu vagonlardan birindeydim. kaza anını anlatmak gerekirse, metro hafiften titremeye başladı, çok anormal bir durum olarak görmedik ama bir süre sonra titreme şiddeti epey arttı ve saniyeler içerisinde şu manzara gerçekleşti.

Bir demirin saplanması sonucu yaralanan 33 yaşındaki Çoban ameliyata alındı

Bir demirin saplanması sonucu yaralanan 33 yaşındaki Çoban ameliyata alındı

Bu manzaradan hemen sonra metrodaki acil çıkış düğmesine bastık ve sirenler çaldı. Şansımıza metronun her iki tarafında duvar değil de sağ tarafında inşaatın olduğu ve inşaat işçilerin olduğu boş bir alan vardı. onlardan yardım istedik, kapı açıldı ve çıkmaya başladık. ambulans istedik ve 30 dakika boyunca ambulans gelmedi ve o adam yaralı bi şekilde yerde yatmaya devam etti. kazazedelerden biri metroda çalışan işçilere “burada sağlık görevlisi yok mu hiç? başınıza bi şey gelse çağırabileceğiniz herhangi bi kimse?” dedi ama işçilerin başını öne eğip susması durumun vehametini özetlemeye yetti. kaza alanından çıkmak için de bu yolu kullandık”

Makinistden Acil Durum Anonsu

Yolcuların kaza alanından çıkmak için kullandıkları yol

Yolcuların kaza alanından çıkmak için kullandıkları yol

Makinist tarafından kumanda merkezine yapılan “Kaza nedeniyle durmak zorunda kaldım. Yolcuları tahliye edelim” anonsunun ardından tahliye işlemleri başladı. Metro vagonu içinde kalan ve büyük bir panik yaşayan yolcular tahliye edildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.