ManşetTürkiye

Isparta’da yine kar, yine elektrik kesintisi

0

Isparta‘nın bazı mahallerinde ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonrası yine elektrik kesintilerine neden oldu. Elektrik tellerinde biriken kar nedeniyle kopmalar meydana geldiği için kent merkezindeki bazı mahallelerde kesinti yaşanıyor.

Kesinti nedeniyle çevre illerdeki bazı elektrik dağıtım şirketleri, kentteki arızalara müdahaleye destek için ekip yönlendirdi. Karla mücadele çalışmalarına Devlet Su İşleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nden gelen ekipler de kentteki kar küreme ve tuzlama çalışmalarına katıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer‘in de kente gelerek çalışmaları yerinde inceleyeceği bildirildi.

Ne olmuştu?

Isparta’da şubat ayında da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası özel sektöre teslim edilen elektrik dağıtımı hizmetindeki denetimsizlik ve ihmaller zinciri kentteki birçok bölgede elektrik kesintilerine yol açmış, yurttaşlar kışın ortasında karanlığa gömülerek, gazsız kalmıştı. Bir kişi de evinde donarak hayatını kaybetmişti.

Valinin geçici olarak görevden alındığı kentte sadece bir günde 12 bin hasar meydana geldiğini açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşların mağdur edildiğini kabul ederek “Ispartalı vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetin farkındayız. Yaşadıkları sıkıntıları ve şikayetlerini anlıyoruz” demişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.