Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Isparta, Hatay ve Kütahya’daki bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

0

Koronavirüs salgınından kaynaklı vaka sayılarındaki artış nedeniyle Isparta, Hatay ve Kütahya‘daki bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması yapıldı.

Karantinalar 10 gün boyunca sürecek.

Üç yerleşim yerine karantina uygulaması

Isparta’nın Senirkent İlçesi’ne bağlı Gençali Köyü, koronavirüs vaka sayısında ve temaslı kişi sayısında yaşanan artıştan dolayı karantinaya alındı.

Hatay’ın Arsuz İlçesi’nde de 268 hane ve bin 51 nüfuslu Yukarıkepirce Mahallesi‘nde meydana gelen vaka artışlarından dolayı mahallenin tamamı karantinaya alındı. Bölgeye giriş-çıkış yapılmasına izin verilmezken, filyasyon ekiplerinin çalışmaları da devam ediyor.

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi‘nde bulunan Tunçbilek Beldesi‘ndeki Gürağaç Mahallesi‘nde ise taziye gibi sebeplerle sosyal izolasyon tedbirlerinin ihlal edildiği toplanmalar sebebiyle vaka sayılarında artış yaşandığı öğrenildi. Yapılan değerlendirmelerde bölgede 10 gün boyunca karantina uygulanmasına karar verildi.

Toplam can kaybı 32 bin 456

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan koronavirüs tablosu verilerine göre, son 24 saatte salgın nedeniyle 193 kişi hayatını kaybetti. Böylece toplam can kaybı sayısı 32 bin 456 olmuş oldu.

Günlük vaka sayısı 42 bin 551 olarak açıklanırken, toplam vaka sayısı da 3 milyon 529 bin 601 oldu.

Son 24 saatte iyileşen hasta sayısı ise 25 bin 627 kişi olarak açıklandı.

Koronavirüs aşısı yaptıran toplam kişi sayısı da 17 milyon 389 bin 289 olarak açıklandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.