Spor

İspanyol Hegemonyası

0

Litvanya’da düzenlenen Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nın finalinde Fransa’yı 98-85 mağlup eden İspanya şampiyon oldu. İspanya ve finaldeki rakibi Fransa turnuvada ilk 2 sırayı alarak aynı zamanda 2012 Londra Olimpiyatlarına katılım hakkını da elde  etmiş oldular.

İspanya son 3 Avrupa Şampiyonasındaki 2. şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Futbolda da İspanya egemenliğini son zamanlarda etkisini gösteriyor. Son Avrupa Şampiyonasının ve son Dünya Kupasının da sahibi  olan İspanya’nın takım sporlarındaki egemenliğinin ne kadar süreceği ise merak konusu.

Son 2 Avrupa Basketbol Şampiyonluğunu elde ederken İspanyol basketbolcuların tek yenilgilerini Türkiye’den almış olmaları da ilginç bir anekdot. Kendi ülkesinde düzenlenen şampiyonada Rusya’yı geçerek şampiyon olurkende, bu sene Litvanya’da şampiyon olurken de İspanya tek mağlubiyeti Türkiye’den aldı. Durumun daha da ilginç boyutu ise İspanyollar Türkler’e mağlup olduktan sonra maç bile kaybetmeden ilerlerken Türkiye Basketbol Milli takımı İspanya galibiyetlerinden sonra peşpeşe mağlubiyetler ile 2 şampiyonadan da eli boş dönmek zorunda kaldı.

(Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.