İspanya’dan iki yangın söndürme uçağı Türkiye’ye geldi

Dün de Hırvatistan'dan yola çıkan Canadair tipi uçak Türkiye'ye gelmişti.

Türkiye’de devam eden orman yangınlarının söndürülmesine destek vermek için İspanya’dan iki yangın söndürme uçağı, bir ulaştırma uçağı ve 27 pilotun sabah saatlerinde Türkiye’ye geldiği öğrenildi.

Avrupa Birliği‘nin rescEU programı kapsamında Türkiye’ye gönderilmesi planlanan üç itfaiye uçağı da böylece gelmiş oldu.

Dün, Hırvatistan’dan bir uçak gelmişti

Hırvatistan’dan yola çıkan Canadair tipi uçak, dün Antalya Gazipaşa Havalimanı‘na iniş yapmıştı.

Avrupa Komisyonu pazar akşamı yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Sivil Koruma Mekanizması‘nı devreye soktuğunu kaydetmişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR