İklim KriziManşetTürkiye

Türkiye alevlere teslim: Beş ilde 10 yangın devam ediyor

0

Türkiye’de orman yangınları yedi gündür aralıksız bir şekilde devam ediyor. Antalya’da iki, Muğla’da beş, Adana, Isparta ve Denizli’de birer yangın hala devam ediyor.

İklim krizinin yangınların artacağı bir geleceğe doğru bizi taşıdığını ifade eden Yangın ekoloğu İsmail Bekar,

Muğla’da son durum

Muğla’nın Menteşe ilçesi Gazeller Mahallesi’nin Bozbayır mevkiinde orman yangını yeniden başlarken, yangına beş arazöz, iki su tankeri, iki dozer, üç itfaiye aracı ve orman işçileri müdahale etmeye başladı.

Öte yandan, yine Milas’ta Beyciler Mahallesi’nde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Yangın Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel mahallelerine sıçramış, Ören Türkevleri mevkisine kadar yaklaşmıştı. Jandarma, Ören Mahallesi Türkevleri mevkisinden Çökertme güzergahına görevli araçlar dışında geçişlere izin vermiyor.

Seydikemer ilçesindeki ormanlık alanlarda dört ayrı noktada aynı anda çıkan yangın ise kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, halkın bekleyişi de devam ediyor.

Antalya

Antalya’nın Gündoğmuş ilçe merkezi tahliye edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale gerçekleştirildi. Manavgat’ta ise şu ana kadar 50 bin hektar alan kül oldu.

Bazı yerlerde yangınlar söndürüldü

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi.

Yangının başladığı Başalan Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın sınırları içinde kalan alanda yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının Muğla sınırına da sıçradığını belirten Arat, bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

İzmir Buca’daki yangının kontrol altına alındığınının, soğutma çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.

Isparta Çandır’daki yangının kontrol altında olduğu, tamamen söndürülmese de ekiplerin söndürme ve soğutma kontrol noktasında çalışmalarına devam ettiği açıklandı.

Yangın ekoloğu İsmail Bekar, iklim krizinin yangınların artacağı bir geleceğe doğru bizi taşıdığını ifade etmişti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.